Sticky muffins with banana and dulche de leche milk, yum! These are good eaten with vanilla ice cream and some extra caramel sauce on top.

Kladdiga muffins med banan och dulche de leche, mums! Det är gott att äta vaniljglass till och lite extra kolasås på toppen.


Toffee Banoffee Muffins

275 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 ägg
150 ml mjölk
5 msk vegetabilisk olja
2 mogna bananer, mosade
1 tsk vaniljextrakt
397 g burk kondenserad mjölk, kokad i 3 timmar
(100 g hackade nötter)

Värm ugnen till 190 ° C. Lägg mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål och blanda väl. I en annan skål, blanda ägg, mjölk, olja, mosade bananer och vanilj. Tillsätt äggblandningen till de torra ingredienserna och rör om tills allt är kombinerat. Fäll skedar av toffee i blandningen, rör lite runt, men blanda inte in det i smeten, så får du  bubblor av toffee i de färdiga muffinsarna. Skeda smeten i muffinsformar. Toppa med hackade nötter om du vill. Grädda i ugnen i 20 minuter.

 


Toffee Banoffee Muffins

275 g flour
1 tsp baking powder
1 tsp bicarbonate of soda
2 eggs
150 ml of milk
5 tbsp vegetable oil
2 ripe bananas, mashed
1 tsp vanilla extract
397 g can of condensed milk, boiled for 3 hours
(100 g of chopped nuts)

Preheat oven to 190 ° C. Place the flour, baking powder and baking soda in a bowl and mix well. In another bowl, mix eggs, milk, oil, mashed bananas and vanilla. Add egg mixture to the dry ingredients and stir until well combined. Pull spoonfuls of toffee in the mixture, stir around a bit, but do not mix it into the batter, you will get bubbles of toffee in the finished muffins. Spoon batter into muffin cups. Top with chopped nuts if desired. Bake for 20 minutes.



Jag fick en utmaning av fina Linda som bloggar på Matstugan att svara på tio frågor. 

1. Hur ser din familj på ditt bloggande? 
- Mycket positivt och stödjande! Jag får uppmuntrande kommentarer av min familj.

2. Vad berör dig mest? 
- Ärlighet, empati hos människor.

3. Hur viktigt är bloggandet för dig som person på en skala 1-10? 
- Ja, det har blivit en del av mig. Något jag lägger mycket tid på. Det blir nog en 9.

4. Ditt bästa tips för att koppla av? 
- Baka, resa, träna, läsa böcker, vara ute i naturen.

5. Länka till ett av dina absoluta favoritinlägg som du själv lagt upp och varit supernöjd med?
- Det här var lätt, mina croissanter, det var en härlig känsla jag kände när jag såg resultatet och smaken var gudomlig.

6. Vilka andra sociala medier använder du förutom bloggandet? 
- Twitter, facebook, pinterest.

7. Vad är det värsta du vet?
- Oärlighet, otacksamhet.

8. Vilka talanger har du, dvs vad är du riktigt bra på?
- Jag är en empatisk person, som har lätt att sätta mig in i andras situationer och försöka stöda. Berömmer gärna andra.

9. Om du skulle starta upp något eget, vad skulle det vara? 
- Ett café, med hembakade godsaker, det är nog min dröm.

10. Skulle du kunna ta en time-out från mobil, dator, tv på en vecka? 
- Ja, det tror jag, men jag vet att det skulle bli svårt.

Alla som känner sig utmanade och vill svara på dessa samma frågor kan göra det!