Thursday, June 7, 2012

Toffee Banoffee Muffins och svar på frågor

Sticky muffins with banana and dulche de leche milk, yum! These are good eaten with vanilla ice cream and some extra caramel sauce on top.

Kladdiga muffins med banan och dulche de leche, mums! Det är gott att äta vaniljglass till och lite extra kolasås på toppen.


Toffee Banoffee Muffins

275 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 ägg
150 ml mjölk
5 msk vegetabilisk olja
2 mogna bananer, mosade
1 tsk vaniljextrakt
397 g burk kondenserad mjölk, kokad i 3 timmar
(100 g hackade nötter)

Värm ugnen till 190 ° C. Lägg mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål och blanda väl. I en annan skål, blanda ägg, mjölk, olja, mosade bananer och vanilj. Tillsätt äggblandningen till de torra ingredienserna och rör om tills allt är kombinerat. Fäll skedar av toffee i blandningen, rör lite runt, men blanda inte in det i smeten, så får du  bubblor av toffee i de färdiga muffinsarna. Skeda smeten i muffinsformar. Toppa med hackade nötter om du vill. Grädda i ugnen i 20 minuter.

 


Toffee Banoffee Muffins

275 g flour
1 tsp baking powder
1 tsp bicarbonate of soda
2 eggs
150 ml of milk
5 tbsp vegetable oil
2 ripe bananas, mashed
1 tsp vanilla extract
397 g can of condensed milk, boiled for 3 hours
(100 g of chopped nuts)

Preheat oven to 190 ° C. Place the flour, baking powder and baking soda in a bowl and mix well. In another bowl, mix eggs, milk, oil, mashed bananas and vanilla. Add egg mixture to the dry ingredients and stir until well combined. Pull spoonfuls of toffee in the mixture, stir around a bit, but do not mix it into the batter, you will get bubbles of toffee in the finished muffins. Spoon batter into muffin cups. Top with chopped nuts if desired. Bake for 20 minutes.



Jag fick en utmaning av fina Linda som bloggar på Matstugan att svara på tio frågor. 

1. Hur ser din familj på ditt bloggande? 
- Mycket positivt och stödjande! Jag får uppmuntrande kommentarer av min familj.

2. Vad berör dig mest? 
- Ärlighet, empati hos människor.

3. Hur viktigt är bloggandet för dig som person på en skala 1-10? 
- Ja, det har blivit en del av mig. Något jag lägger mycket tid på. Det blir nog en 9.

4. Ditt bästa tips för att koppla av? 
- Baka, resa, träna, läsa böcker, vara ute i naturen.

5. Länka till ett av dina absoluta favoritinlägg som du själv lagt upp och varit supernöjd med?
- Det här var lätt, mina croissanter, det var en härlig känsla jag kände när jag såg resultatet och smaken var gudomlig.

6. Vilka andra sociala medier använder du förutom bloggandet? 
- Twitter, facebook, pinterest.

7. Vad är det värsta du vet?
- Oärlighet, otacksamhet.

8. Vilka talanger har du, dvs vad är du riktigt bra på?
- Jag är en empatisk person, som har lätt att sätta mig in i andras situationer och försöka stöda. Berömmer gärna andra.

9. Om du skulle starta upp något eget, vad skulle det vara? 
- Ett café, med hembakade godsaker, det är nog min dröm.

10. Skulle du kunna ta en time-out från mobil, dator, tv på en vecka? 
- Ja, det tror jag, men jag vet att det skulle bli svårt.

Alla som känner sig utmanade och vill svara på dessa samma frågor kan göra det!

46 comments:

  1. Det där ser ut att passa mig! Har det inte varit såååå långt så skulle jag ha tittat in till dig.
    Kram!

    ReplyDelete
  2. Åh så otroligt gott det ser ut! Bananer och kondenserad mjölk passar så bra tillsammans :)

    ReplyDelete
  3. Detta ser verkligen galet gott ut, vilken efterrätt!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  4. Kul att veta lite mer :) kramar Diana

    ReplyDelete
  5. Dina muffins med banan och dulche de leche såg inte fel ut inte, synd att du inte bor i Stockholm...eller tur för dig kanske..Roligt också att läsa dina svar, roligt att veta lite mer bakom recepten och bilderna/Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för utmaningen :) Ja, visst skulle jag gärna bo där och bjuda alla härliga bloggare på godsaker :) Kram

      Delete
  6. Dessa ser så smarriga ut, dulce de leche är verkligen himmelskt gott, slurp!

    Så kul att få veta lite mer om dig, kram!

    ReplyDelete
  7. Jag håller med Amy! Alltid roligt med lite personlig info. Vilka härliga muffins! Jag älskar kombon kola, banan och nötter. Kan tänka mig att hackad choklad funkar i dessa också (chokladdyrkare som jag är!). Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, chokladbitar skulle passa perfekt ;) Kram

      Delete
  8. Säger som föregående skrivare, muffinsen ser galet goda ut och roligt att läsa svaren på frågorna! Kram Emma

    ReplyDelete
  9. Oj så mumsiga de ser ut och beskrivningen lät ännu mumsigare :D
    sv: Ja det är verkligen en frisk sommardessert!

    ReplyDelete
  10. Oj, oj..inte bra för figuren att läsa din blogg! Jag vill bara prova..;)

    ReplyDelete
  11. De ser så otroligt goda ut! Måste verkligen prova, oemotståndigt...

    ReplyDelete
  12. These look amazing and are making my mouth water - what a delicious combination of flavors! I also love those cupcake papers!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hejsan du!
      var med och tävla om att bli veckans blogg. gå bara in på denna länken: http://noramartenssson.blogg.se/2012/june/vinn-och-bli-veckans-blogg-d.html och kommentera "jag är med" så utser jag en vinnare i sluter av denna veckan eller i början på nästa! ;)

      Delete
  13. Åh nu vattnas de i munnen på mig igen.farlig kombination och skulle nog fått en tio poängare.

    ReplyDelete
  14. Men åh vad gott allt ser ut. Det blir vassen för mig i sommar helt enkelt, för jag blir ju sugen på allt du lägger ut;)
    Trevlig kväll
    Kram

    ReplyDelete
  15. Åh vilka ljuvliga muffins! Önskar jag kunde smaka på dem via datorn. Men jag får väl se till att baka dem själv nån gång istället :)

    ReplyDelete
  16. det ser jättegott ut. jag har en grupp på facebook där folk träffas som gillar och bakar och ger varandra tips och så.. hade varit roligt om du var med! http://www.facebook.com/#!/groups/207927705984141/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och okej jag skall kolla sidan!

      Delete
  17. Ojdå, såg nu att du redan svarat på en utmaning. Inte riktigt samma frågor, men jag förstår om du inte vill lägga ut en till.

    Kram Malin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, tack! Jag tror att jag avstår :) Kram

      Delete
  18. Ser supergott ut, är lite svag för banan och dulche leche... Skoj att läsa svaren på frågorna också!

    ReplyDelete
  19. Läckra! Jag som precis smakat banoffie pie för första gången, nästa gånga jag har leopardbananer ska jag testa dina muffins!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banoffee pie är också så gott! Tack!

      Delete
  20. Åh, jag som älskar Banoffee, underbart!

    ReplyDelete
  21. åh, dessa ska jag testa! Kan tänka mig att de är supergoda,

    ReplyDelete