Syrlig lime och söt kokos passar bra ihop. De här är så goda att det är svårt att låta bli att äta dem. De här är mitt bidrag till Månadens Sötsak: friskt.

Tart lime and sweet coconut goes well together. These are so good that it's hard not to eat them all at once. These are my contribution to Månadens Sötsak: fresh.


Lime-kokoskex

240 g smör, mjukt
3,5 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
skal av en stor lime, fint riven
3 msk limejuice
6,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
6 msk kokos

Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop smör och socker tills fluffigt. Blanda i ägg, vaniljsocker, limejuice och limeskal. Blanda sedan i mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kokos. Forma degen till tsk-stora bollar. Placera bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 8-10 minuter.

 


Lime-Coconut Cookies

240 g butter, softened
3,5 dl sugar
1 egg
0,5 tsp vanilla
zest of one large lime, finely grated
3 tbsp lime juice
6,5 dl flour
1 tsp baking powder
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt
6 tbsp coconut

Preheat oven to 175 degrees. Stir together butter and sugar until fluffy. Mix in egg, vanilla sugar, lime juice and lime zest. Then mix in flour, baking soda, baking powder, salt and coconut. Shape the dough into teaspoon-sized balls. Place balls on a baking paper lined sheet. Bake 8-10 minutes.