Jag gjorde små pajer i muffinsplåt, men det går lika bra att använda en större form. De här är en bra rätt att att ta med på picknick. Man kan ha i det man gillar, denna gång blev det soja och zucchini.

I made small pies in a muffin pan, but it is just as easy to use a larger baking dish. These are good to take along on picnics. You can use whatever filling you like, this time I used soy and zucchini.


Petite pajer utan pajbotten

1,5 dl sojakross, blötlagd
zucchini, 10 cm bit hackad i bitar
salt
peppar
basilika
sambal oelek
tomatpuré
senap

2 ägg
1 dl grädde
0,5-1 dl riven ost
salt
peppar

Krydda det blötlagda sojakrosset med kryddor enligt smak och blanda i zucchinibitar. Fyll en smord muffinsplåt med fyllningen. Blanda ägg, grädde, ost och kryddor och häll över fyllningen. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.

 

Crustless Petite Quiche

1,5 dl textured soy protein, soaked
zucchini, 10 cm piece chopped into pieces
salt
pepper
basil
sambal oelek
tomato paste
mustard

2 eggs
1 dl cream
0,5-1 dl grated cheese
salt
pepper

Season the soaked soy with spices according to taste and mix in the zucchini pieces. Fill a greased muffin pan with the filling. Mix eggs, cream, cheese and seasonings and pour over the filling. Bake at 180 degrees about 30 minutes.