Thursday, June 14, 2012

Crustless Quiche

Jag gjorde små pajer i muffinsplåt, men det går lika bra att använda en större form. De här är en bra rätt att att ta med på picknick. Man kan ha i det man gillar, denna gång blev det soja och zucchini.

I made small pies in a muffin pan, but it is just as easy to use a larger baking dish. These are good to take along on picnics. You can use whatever filling you like, this time I used soy and zucchini.


Petite pajer utan pajbotten

1,5 dl sojakross, blötlagd
zucchini, 10 cm bit hackad i bitar
salt
peppar
basilika
sambal oelek
tomatpuré
senap

2 ägg
1 dl grädde
0,5-1 dl riven ost
salt
peppar

Krydda det blötlagda sojakrosset med kryddor enligt smak och blanda i zucchinibitar. Fyll en smord muffinsplåt med fyllningen. Blanda ägg, grädde, ost och kryddor och häll över fyllningen. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.

 

Crustless Petite Quiche

1,5 dl textured soy protein, soaked
zucchini, 10 cm piece chopped into pieces
salt
pepper
basil
sambal oelek
tomato paste
mustard

2 eggs
1 dl cream
0,5-1 dl grated cheese
salt
pepper

Season the soaked soy with spices according to taste and mix in the zucchini pieces. Fill a greased muffin pan with the filling. Mix eggs, cream, cheese and seasonings and pour over the filling. Bake at 180 degrees about 30 minutes.

35 comments:

  1. Perfekt utflyktsmat :) kram Diana

    ReplyDelete
  2. What delightful little quiches! I really like the addition of the sambal oelek. Looks absolutely delicious!

    ReplyDelete
  3. Love these little quiches, Katarina, just perfect for brunch or snacks or really anytime! The flavor sounds wonderful!

    ReplyDelete
  4. låter gott. bra idé med muffin mögel, det är sant att de är super bra på jobbet eller picknick! Jag älskar zucchini, spännande med kryddan sambal olek i. Jag ibland en del av samba, kan jag styra ens hur starkt det är. olek tack för receptet och ha en super bra dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Önskar dig en bra dag också!

      Delete
  5. A perfect and healthy idea for a snack!Have a lovely day,dear!

    ReplyDelete
  6. Som alla dina recept ser det här jättegott ut. Bra till sommarens picknickkorg :)Vilken ost använder du? Leker lite med tanken att ta västerbottensost.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, så snällt av dig att säga! Jag använder vanligtvis en starkare ost som parmesan, men cheddar är också gott! Västerbottensost skulle passa perfekt här :)

      Delete
  7. Så smarriga små miniqhiches! Passar mig perfekt som annars alltid lämnar pajdegen :P

    ReplyDelete
  8. Åhhh vad de ser goda ut. tack snälla för receptet : ) kramar Sofia

    ReplyDelete
  9. Picnicmat, där är vi inga mästare inte, så det är kanon med alla tips vi kan få! Bör ju sitta fint som drinktilltugg också?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bra att kunna ge tips :) Och de här passar fint som drinktilltugg också!

      Delete
  10. Jag älskar paj och detta lät inte helt fel - mums :)

    ReplyDelete
  11. Helt klart något för mig. Jag är inte så glad i själva pajskalet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är många som inte vill ha skalet :)

      Delete
  12. Perfekta picknick-pajer ju. Smart att göra i portionsform. Pajdeg gillar jag inte så mycket, om det inte är efterrättspajdeg...

    ReplyDelete
  13. Åh, picknick. Här är så kallt att ska man ha picknick får man ta den inomhus. Måtte det bli varmt snart. Jag längtar efter sommaren!!! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Synd med vädret, förhoppningsvis blir det sommar snart :) Kram

      Delete
  14. Vilket fint recept! Perfekt till sommarens utflykter:-)

    ha det fint!

    ReplyDelete
  15. Loving your idea of crustless quiche. Looks superb as always.

    ReplyDelete
  16. You also made a quiche, crustless, not vegan but oh so tasty too! :) I must test them out!

    ReplyDelete
  17. Låter så gott, detta har jag ju helt missat (hur jag nu kunnat det ;)

    ReplyDelete
  18. Gjorde dessa till lunch idag, men med rostad paprika istället för zucchini. Helt galet goda!

    ReplyDelete