Kanelbullar går alltid hem. Något jag aldrig tröttnar på. Nu använde jag mig även av kanelchips i fyllningen, och de blev goda, en aning sötare :) 

Cinnamon buns are always a hit. Something I never tire of. Now, I used also cinnamon chips in the filling, and they were good, a little sweeter :)


Kanelchips Bullar

7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)

Fyllning 
smör
socker
kanel
kanelchips
  
Blanda vetemjöl, socker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen och ströpå kanelchips. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna på plåt (eller annat som får rum i kylskåpet) med bakplåtspapper. Täck bullarna med plastfilm och låt dem jäsa i kylskåp över natten.

Ta fram bullarna 30-60 minuter före gräddning och pensla bullarna med ägg. Grädda dem i 200 grader mitt i ugnen, ca 15-20 minuter.



Cinnamon Chips Buns

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
11 g dry yeast
3 dl milk (42°)

Filling
butter
sugar
cinnamon
cinnamon chips

Mix flour, sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.

Put the dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Spread the filling over the dough and sprinkle with cinnamon chips. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns on a baking sheet (or anything else that fits in the fridge) with parchment paper. Wrap with cling film and let them ferment in the refrigerator overnight.

Take the buns from refrigerator 30-60 minutes before baking and brush buns with egg. Bake them in 200 degrees in the middle of the oven, about 15-20 minutes.