En grönsaks-chokladkaka :) Ja, man kan använda zucchini i kakor, precis lika bra som morot. Kakan blir saftig av zucchinin. Jag serverade kakbiten med vaniljglass och tärnad färsk mango.

A vegetable-chocolate cake :) Yes, you can use zucchini in the cake, just as well as carrots. The cake is juicy of the zucchiniI served a can slice with vanilla ice cream and cubes of fresh mango.


Choklad-Zucchinikaka

3 ägg
350 g riven zucchini
130 ml olja
0,5 tsk vaniljextrakt
1 tsk snabbkaffe
230 g socker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
75 g kakao
270 g mjöl

Blanda mjöl med bakpulver, bikarbonat, kakao, snabbkaffe, socker och salt. Blanda i zucchini, ägg, olja och vanilj. Häll i smörad och mjölad brödform. Grädda i 180 ° C i 50-55 minuter.

 


Chocolate Zucchini Cake

3 eggs
350 g grated zucchini
130 ml oil
0,5 tsp vanilla extract
1 tsp coffee granules
230 g sugar
0,5 tsp salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
75 g cocoa
270 g flour

Mix flour with baking powder, baking soda, cocoa, instant coffee, sugar and salt. Stir in zucchini, eggs, oil and vanilla. Pour into buttered and floured bread pan. Bake at 180 ° C for 50-55 minutes.