Saturday, June 16, 2012

Chocolate Zucchini Cake

En grönsaks-chokladkaka :) Ja, man kan använda zucchini i kakor, precis lika bra som morot. Kakan blir saftig av zucchinin. Jag serverade kakbiten med vaniljglass och tärnad färsk mango.

A vegetable-chocolate cake :) Yes, you can use zucchini in the cake, just as well as carrots. The cake is juicy of the zucchiniI served a can slice with vanilla ice cream and cubes of fresh mango.


Choklad-Zucchinikaka

3 ägg
350 g riven zucchini
130 ml olja
0,5 tsk vaniljextrakt
1 tsk snabbkaffe
230 g socker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
75 g kakao
270 g mjöl

Blanda mjöl med bakpulver, bikarbonat, kakao, snabbkaffe, socker och salt. Blanda i zucchini, ägg, olja och vanilj. Häll i smörad och mjölad brödform. Grädda i 180 ° C i 50-55 minuter.

 


Chocolate Zucchini Cake

3 eggs
350 g grated zucchini
130 ml oil
0,5 tsp vanilla extract
1 tsp coffee granules
230 g sugar
0,5 tsp salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
75 g cocoa
270 g flour

Mix flour with baking powder, baking soda, cocoa, instant coffee, sugar and salt. Stir in zucchini, eggs, oil and vanilla. Pour into buttered and floured bread pan. Bake at 180 ° C for 50-55 minutes.

36 comments:

  1. ohh this looks so good. Fabulous!

    ReplyDelete
  2. Annorlunda kombo, ha en fin lördag kram Diana

    ReplyDelete
  3. Oj, vilken spännande kombination!

    ReplyDelete
  4. Det är super söt! Jag älskar zucchini och läcker idé med vaniljglass och mango! underbara bilder. om det inte var för att vi behöver måla vår svenska trähus, bakade jag det just nu! Ha en vacker helg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Lycka till med målandet!

      Delete
  5. Kul idé! Smart av dig att komma på att "det går lika bra med zucchini". Rödbeta och morot har jag bakat med, zucchini nästa?

    ReplyDelete
  6. Ja zucchini har jag sett och ätit liknande detta. Seinfelds fru har en hel receptbok med grönsaker i bakverk, ett bra sätt att "lura" barnen att äta mer grönsaker ;) Fina bilder, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den receptboken hade jag inte hört om, roligt! Tack och kram!

      Delete
    2. Hörde talas om den för några år sedan via Oprah... här kommer en länk: http://www.doitdelicious.com/cookbooks/deceptively_delicious/

      Har för mig att hon blev anklagad för att ha snott idéerna/recepten från någon annan eller om det var någon annan som tog från henne... jag minns inte hur storyn var :)

      Delete
    3. Tack för länken, en intressant bok!

      Delete
  7. Zucchini är en favoritgrönsak. Låter som en fantastiskt bra idé att ha med den i en chokladkaka. Ha en riktigt bra helg! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och en bra helg till dig också!

      Delete
  8. Well, what a truly fabulously looking chocolate zucchini cake! I am so greatful for this stunning recipe because I have plenty of home grown green courgettes that I must use up.

    I didn't have enough inspiring recipes to try!
    I am so going to make it tomorrow! MMMMMMMM,...! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot Sophie! Great, hope you like it :)

      Delete
  9. Älskar dina spännande tips! Har spridit vidare och pinnat! Tack igen för en härlig blogg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla du, vad glad jag blir! Kram

      Delete
  10. Ser jättegod ut!
    Du fotar mat så fint, hur tänker du när du fotar mat? tips, råd m.m. mottages tacksamt! Har precis köpt mig en systemkamera nu, en instegskamera lite billigare variant. Man får ju börja någon stans. Men det är så svårt!!!
    Du kanske tom kan skriva ett helt inlägg om hur du gör när du fotar mat ;)
    /Emma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag kan ge tips och råd om hur jag gör och vad jag tänker på när jag fotograferar. Skall skriva ner mina tankar och kanske det blir ett inlägg senare :)

      Delete
  11. Du är knasig du, zucchini i kakor! Men gott ser det ut, och det är det säkert också.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  12. zucchini blir riktigt bra i mjuka kakor vad gott med mango till.

    ReplyDelete
  13. Åh så gott! Förutom zucchini och morot fungerar det även att baka med rödbeta!

    ReplyDelete
  14. I have made it & just loves its taste. I used coconut sugar instead of the normal beet sugar & a bit less too & loved it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sophie! I'm glad you liked it :)

      Delete
  15. Mmm, jag har gjort zucchinibrownies och de blev nog bland de godaste brownies jag smakat, då de blev sådär lite extra saftiga, utan att för den skull smaka zucchini. Jag kan tänka mig att det går precis lika bra i det här formatet! Yum <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, brownies är gott och roligt att du använt zucchini i dem!

      Delete
  16. Du gör så mycket gott, Katarina! Den här kakan ser ju jättespännande ut.

    ReplyDelete
  17. åh, låter gott! och ser gott ut också :D

    ReplyDelete