För en tid sedan gjorde jag lite smått och gott till ett kalas med bufféebjudning. Dessa är lätta att göra och passar bra på bufféebordet, till picknick, mellanmål och går dessutom bra att frysa ner och ta fram när de behövs. Jag gjorde två olika fyllningar.

Some time ago I made some goodies for a buffet partyThese are easy to make and fit well on the buffet table, on a picnic, as a snack and can be frozen. I made two different fillings.


 

Ostrullor

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl ost
3/4 dl olivolja
300 g gräddfil

fyllning 1:
1 ägg
1,5 dl ost
2 vitlöksklyftor, pressad
färsk gräslök, hackad

fyllning 2:
1 ägg
1,5 dl ost
färsk basilika, hackad fint
soltorkad tomat färskost

Blanda de torra ingredienserna och riven ost. Tillsätt olja och gräddfil. Blanda ingredienserna till fyllningen. Kavla degen till 0,5 cm tjock platta. Sprid fyllningen ovanpå. Rulla ihop och skär 1- 2 cm tjocka skivor. Pensla med ägg och grädda i 225 grader i 10-15 minuter, tills ytan har lite färg.


 

Cheese Rolls

6 dl flour
3 tsp baking powder
1 tsp salt
3 dl cheese
3/4 dl olive oil
300 g sour cream

filling 1:
1 egg
1,5 dl cheese
2 cloves garlic, pressed
fresh chives, chopped

filling 2:
1 egg
1,5 dl cheese
fresh basil, chopped finely
sundried tomato cream cheese

Mix the dry ingredients and grated cheese. Add oil and sour cream. Mix the ingredients for the filling. Roll dough to 0,5 cm thick. Spread the filling on top. Roll up and cut 1 - 2 cm thick slices. Brush with egg and bake at 225 degrees for 10-15 minutes, until the surface has a little color.