Sunday, June 17, 2012

Cheese Rolls

För en tid sedan gjorde jag lite smått och gott till ett kalas med bufféebjudning. Dessa är lätta att göra och passar bra på bufféebordet, till picknick, mellanmål och går dessutom bra att frysa ner och ta fram när de behövs. Jag gjorde två olika fyllningar.

Some time ago I made some goodies for a buffet partyThese are easy to make and fit well on the buffet table, on a picnic, as a snack and can be frozen. I made two different fillings.


 

Ostrullor

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl ost
3/4 dl olivolja
300 g gräddfil

fyllning 1:
1 ägg
1,5 dl ost
2 vitlöksklyftor, pressad
färsk gräslök, hackad

fyllning 2:
1 ägg
1,5 dl ost
färsk basilika, hackad fint
soltorkad tomat färskost

Blanda de torra ingredienserna och riven ost. Tillsätt olja och gräddfil. Blanda ingredienserna till fyllningen. Kavla degen till 0,5 cm tjock platta. Sprid fyllningen ovanpå. Rulla ihop och skär 1- 2 cm tjocka skivor. Pensla med ägg och grädda i 225 grader i 10-15 minuter, tills ytan har lite färg.


 

Cheese Rolls

6 dl flour
3 tsp baking powder
1 tsp salt
3 dl cheese
3/4 dl olive oil
300 g sour cream

filling 1:
1 egg
1,5 dl cheese
2 cloves garlic, pressed
fresh chives, chopped

filling 2:
1 egg
1,5 dl cheese
fresh basil, chopped finely
sundried tomato cream cheese

Mix the dry ingredients and grated cheese. Add oil and sour cream. Mix the ingredients for the filling. Roll dough to 0,5 cm thick. Spread the filling on top. Roll up and cut 1 - 2 cm thick slices. Brush with egg and bake at 225 degrees for 10-15 minutes, until the surface has a little color.


20 comments:

  1. Så gott det ser ut!
    Tack för receptet!! precis vad jag letar efter.

    Hälsningar lisamaja

    ReplyDelete
  2. Yummie, dessa ser jättegoda ut! Sparar jag ner för framtiden, en smidig bjud- och bufférätt :)

    ReplyDelete
  3. Your 2 types of cheese rolls would roll totally into my mouth: so mouthwatering & appetizing too! :)

    MMMM! xxx

    ReplyDelete
  4. Åh, låter verkligen som en toppengrej att bjuda på! Hur kommer du på alla innovativa recept? Du är en klippa :D

    ReplyDelete
  5. Åh, de där måste jag göra nån gång. Kanske till midsommar som snacks medan vi väntar på grillen? Supergoda ser de ut! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det passar bra som tilltugg innan den egentliga maten! Tack och kram!

      Delete
  6. De ser goda ut. Synd att jag inte hann se receptet innan dotterns student.
    Kanske en rätt till på vårt midsommarbord!
    /// Lena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lena! Ja, dessa passar bra till midsommaren :)

      Delete
  7. Rekommenderar du att servera dom varma?

    ReplyDelete
    Replies
    1. De här är goda både varma som kalla :)

      Delete
  8. Verkar väldigt goda! Har gjort liknande med pasta istället för "ostdegen" du gjort. Perfekt tilltugg :)

    ReplyDelete