Biffarna vi åt på midsommaren var verkligen lyckade, smakrika och soltorkad tomat ger en fin smak. Jag använde mig av cannellinibönor, men andra bönor går lika bra.

The patties we ate at Midsummer was really successful, tasty and adding sun-dried tomatoes gives a nice flavor. I used cannellini beans, but other beans are equally good.


Cannellini Bönbiffar

1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
0,5 gul paprika, hackad
1 burk cannellini bönor, avrunna
3 st soltorkad tomat
50 g ströbröd / LSM-mix
100 g riven ost, stark
1 tsk paprika
1 tsk basilika, torkad
salt
peppar

2 ägg
50g ströbröd, för panering

Stek lök och vitlök i olja tills de är mjuka, tillsätt sedan paprika. Fortsätt att steka i ytterligare 30 sekunder. Sätt stekt lökblandningen i en matberedare tillsammans med bönor, soltorkad tomat, ströbröd och ost, och krydda med paprika, basilika, salt och peppar. Mixa tills blandningen har en paté konsistens. Forma och rulla blandningen till 8 biffar. Doppa var och en i uppvispat ägg och rulla i ströbröd. Stek biffarna i olja på båda sidor tills de fått en fin stekyta.

 

Cannellini Bean Patties

1 onion, finely chopped
2 cloves garlic, crushed
0,5 yellow bell pepper, chopped
1 can of cannellini beans, drained
3 sundried tomatoes
50 g breadcrumbs / LSA-mix
100 g grated cheese
1 tsp paprika
1 tsp basil, dried
salt
pepper

2 eggs, beaten
50g breadcrumbs, for coating

Fry onion and garlic in oil until soft, then add the peppers. Continue to fry for another 30 seconds. Put fried onion mixture in a food processor along with beans, sundried tomatoes, bread crumbs and cheese, and season with paprika, basil, salt and pepper. Blend until the mixture becomes pâté consistency. Shape and roll mixture into 8 patties. Dip each one in beaten egg and roll in breadcrumbs. Fry patties in oil on both sides until they get a nice browning.