Gillar du krämig pasta? Då bjuder jag på denna avokado-pestopasta, som inte innehåller grädde utan avokado som gör den len och gräddig. Det här är en rätt man gärna äter lite för mycket av :)

Do you like creamy pasta? Then, I offer you this avocado-pesto pasta, which does not contain cream, but avocado that makes it smooth and creamy. This is a dish you tend to eat a little too much of :)


Avokado-Pesto Pasta

valfri pasta (jag använde sobanudlar)
2,5 dl färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 tsk pinjenötter
0,5 citron, saft
0,5 tsk salt
peppar
2 msk olivolja
1 medelstor avokado

Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka till al dente.
Under tiden, i en matberedare eller mixer, blanda basilika, vitlöksklyftor, nötter, citronsaft, salt och nymalen peppar. Tillsätt olivoljan och blanda tills slät. Tillsätt avokado och mixa igen. Om blandningen känns tjock kan man tillsätta några matskedar av pasta kokvattnet. Blanda peston med pastan och servera.

 

Avocado-Pesto Pasta

Pasta of your choice (I used soba noodles)
2,5 dl fresh basil
2 cloves garlic
1 tsp pine nuts
0,5 lemon, juice
0,5 tsp salt
pepper
2 tbsp olive oil
1 medium avocado

Add the pasta in salted boiling water and cook to al dente.
Meanwhile, in a food processor or blender, mix basil, garlic, nuts, lemon juice, salt and freshly ground black pepper. Add the olive oil and mix until smooth. Add avocado and blend again. If the mixture seems thick, you can add a few tablespoons of the cooking water from the pasta. Mix the pesto with the pasta and serve.