As you probably realized, I like avocado :) I like to eat it just like that, but sometimes it is fun to use avocado in baked goods. So here you get a recipe for sponge cake with avocado and coconut! The cake was very good!
Sockerkaka med Avokado och Kokos
60 g smör, mjukt
1,5 dl muscovadosocker
1 dl socker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl kokosflingor
nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,75 dl naturell yoghurt
1 avokado, mosad
kokossylt
Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en brödform. I en skål, blanda samman mjöl, potatismjöl, kokos, salt, bakpulver och bikarbonat. Ställ åt sidan. Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och vispa väl. Blanda i avokado. Tillsätt mjölblandningen och yoghurten. Häll hälften av smeten i formen och klicka i mitten kokosylt, ha sedan på resterande smet. Grädda i 40-45 minuter.
Pound Cake with Avocado and Coconut
60 g butter, softened
1,5 dl muscovado sugar
1 dl sugar
1 large egg
0,5 tsp vanilla
2 dl flour
0,5 dl potato flour
0,5 dl coconut flakes
pinch of salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
0,75 dl plain yogurt
1 avocado, mashed
coconut jam
Preheat oven to 175 degrees C. Grease and flour a bread pan. In a bowl, mix together the flour, potato flour, coconut, salt, baking powder and baking soda. Set aside. Beat butter, sugar and vanilla sugar. Add the egg and beat well. Stir in the avocado. Add flour mixture and yogurt. Pour half of the batter into the pan and put dollops of coconut jam in the middle, then add the remaining batter. Bake for 40-45 minutes
38 Comments
deliciously done and presented
ReplyDeleteVilket skojigt recept! Avocado och kokos tycker jag också jättemycket om, så det var säkert en god kaka!
ReplyDeleteTack :) Ja, de passar bra ihop!
DeleteJo jag har sett att du använder mkt avokado och det är intressant hur du använder det i bakverk. Men jag måste fråga, kokossylt, är det ngt man gör själv eller som går att köpa? / Emma
ReplyDeleteTack :) Jag har en köpt kokossylt, faktiskt från Finland och den heter Jam it! Men jag tror att man kunde göra egen också!
DeleteAn original and tasteful cake!Kisses,dear!
ReplyDeleteThanks Lenia :) Hugs!
Deletesv: Tack så mycket :)
ReplyDeleteDen ska jag göra, både jag och lilltjejen ääälskar avokado.
ReplyDeleteKram
Roligt! Hoppas ni gillar kakan! Kram
DeleteHave never ever used avocados in hot dishes, but I can imagine this cake is quite similar in texture to a good banana bread, no?
ReplyDeleteYes, that's right! I have used avocado in many baked dishes :)
DeleteÅhh så gott detta lät... och visst vet vi att du gillar avokado ;) det är ju gott och nyttigt så sådana här recept gillas, kram.
ReplyDeleteTack fina Amy! Kram
DeleteHäftig kombination! Kokossylt - var hittar man det tro?
ReplyDeleteTack! Jag kan tänka mig att den finns i hyllan med mera exotiska/asiatiska produkter. Min kokossylt är från Finland.
DeleteVad spännande, mycket har jag använt avokadon till men inte i bakning. Kokossylt, har vi nog inte här hemma, vad kul att höra om vad som finns på andra sidan jordklotet.
ReplyDeleteTack och jag har använt avokado i olika bakverk :) Min kokossylt är från Finland, så kanske den finns att få tag på i Sverige också!
DeleteEtt så otroligt annorlunda och spännande recept. Kul!
ReplyDeleteMåste prova. Tack för all inspiration :)
Tack så mycket!
DeleteTusen tack för tips som ska testas!
ReplyDeleteTack själv och hoppas det smakar!
DeleteKokossylt har jag aldrig hört talas om. Låter gott, kakan såg lika god ut som banankaka...måste jag prova.
ReplyDeleteJa, prova gärna! Man kan utesluta sylten eller ta någon annan sylt om man vill!
DeleteJag måste verkligen försöka! Ja kan förstå du gillar avokado, de är också fantastiska! tack för den fina recipetet , jag ser verkligen ser fram emot att försöka. ha en trevlig dag :-)
ReplyDeleteJa gör det :) Tack och ha en fin dag du också!
DeleteTycker det låter så gott att baka med avocado, mumma :D
ReplyDeleteJa, det är faktiskt mycket gott!
DeleteSkulle prova att göra denna kaka idag men först så fanns det inte muscovado så jag blandade rörsocker och farin sedan så var avocadon möglig så det fick bli frusna hallon och jag fick jättebra betyg.
ReplyDeleteNästa gång ska det bli med avocado.
Oj, då! Men slutresultatet blev lyckat och hallon är ju också så gott! Nästa gång sedan med avokado :)
DeleteWow! Avocado cake! Looks moist and delicious! Did I say wow :)?
ReplyDeleteThanks Tessa and yes, it's really moist and delicious! :)
DeleteVilket spännande recept! Hur smakar den? Tar den smak av avocadon eller bidrar den bara till saftigheten?
ReplyDeleteTack! Ja, man smakar avokadon i kakan, inte för mycket, men så där passligt :)
DeleteÅååh, vad kul med avokado i kakan! Jag ÄLSKAR avokado, men har inte provat att använda mig av den i sockerkaka - har inte ens tänkt tanken! Måste provas!
ReplyDeleteJa, avokado i bakverk är gott! Testa gärna!
DeleteHej ... googlade på kokossylt, eftersom jag köpte det av nyfikenhet på en K-affär i Esbo, och hamnade här. Men vad använder man det till i övrigt, om inte i kakor? tips?
ReplyDeleteRoligt att du hamnade hos mig :) Man kan bra använda sylten till plättar, i yoghurt/fil, till gröten eller varför inte använda den i chokladmousse eller göra pannacotta! Lycka till!
Delete