Baking your own hamburger buns is not difficult and so much tastier than store bought bread. I used both wheat flour and whole wheat flour in these. They are airy and good. Sesame seeds are great to sprinkle on if you like. I found the recipe here.
Hamburgerbröd
170-227
g ljummet vatten
28
g smör
1
stort ägg
418
g mjöl (jag använde vetemjöl och fullkornsvetemjöl)
50
g socker
1
1/4 tsk salt
1
msk torrjäst
Blanda
och knåda alla ingredienserna - för hand eller maskin tills du har en mjuk, smidig
deg. Täck degen och låt den jäsa i 1-2 timmar, eller tills den har fördubblats.
Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund boll. Platta till cirka
7,5cm i diameter. Placera bröden på en lätt smord bakplåt, täck och låt jäsa i
ungefär en timme. Pensla bröden med smält smör. Grädda i 190 graders ugn i
15-18 minuter, tills gyllene. Ta bort dem från ugnen och pensla ytterligare med
smält smör. Detta kommer att ge bröden en satin och smörig skorpa. Låt svalna.
Hamburger
Buns
170-227
g lukewarm water
28
g butter
1
large egg
418
g flour (I used all purpose and whole wheat flour)
50
g sugar
1
1/4 tsp salt
1
tbsp instant yeast
Mix
and knead all the ingredients - by hand or machine until you have a soft,
smooth dough. Cover the dough and let it rise for 1-2 hours, or until it has
doubled. Divide the dough into 8 pieces. Shape each piece into a round ball.
Flat to approximately 7,5 cm in diameter. Place the buns on a lightly greased
baking sheet, cover and let rise for about an hour. Brush the buns with melted butter.
Bake in a preheated 190 degree oven for 15-18 minutes, until golden. Remove
them from oven and brush with melted butter. This will give the buns a satiny
and buttery crust. Allow to cool.
22 Comments
Hemmagjorda hamburgerbröd mums, det ska jag göra kram Diana
ReplyDeleteJa, mums :) Kram
DeleteEj, dejligt som weekend mad, måske brødet også var godt til hotdog. Dejlig blog du har, da en dejlig weekend!
ReplyDeleteTack! Ja, det här passar bra till hotdog också. Ha en fin helg!
DeleteHemmagjorda är så mycket godare än de köpta!! Jag har svårt för köpta hamburgerbröd numer, tycker bara det blir saggit och otrevligt med dem, hinner jag inte baka köper jag hellre baguette eller liknande till mina burgare. Trevlig helg!
ReplyDeleteJa, så är det bara! Jag gillar inte heller butikens!
DeleteAllt som är hemmagjort är ju godast än de från affärer! Otroligt mumsiga ser de ut :D
ReplyDeletesv: Ja visst är det kul med recept från olika dieter också, även om man inte äter strikt ser ju många rätter så goda ut att man gärna kan blanda in lite sånt i sin vanliga kost :)
Tack och ja, visst är det så!
DeleteHar aldrig gjort hemmagjorda :O
ReplyDeleteMen det får det minsann bli ändring på framöver :) Kramar till fina dig!
Ja, det är så enkelt att baka själv :) Kram till dig Amy!
DeleteJag bakade nu några gånger hamburgerbröd och aldrig byter det mot köpta
ReplyDeleteJa, så blir det nog :)
DeleteJag måste fortsätta att öka min skills då det gäller brödbak. Jag har faktiskt gjort egna nån gång, men är lat och köper gärna färdiga. Hrm, nu har jag ingen ursäkt med ditt fina recept. Kram!
ReplyDeleteTack och ja det är nog godare med hembakat :) Kram
DeleteKul att baka egna! Men svårt med de exakta måtten om man inte har en matvåg.. :/
ReplyDeleteTitta på länken till receptet, där kan du välja cups också :)
DeletePerfekt att baka ett gäng och stoppa i frysen för att sedan ta fram till sommarens grillningar.
ReplyDeleteJa, det stämmer!
Deletesv: Tack så mycket! Ja det är skönt när idéerna flödar iallafall :) Kram
ReplyDeleteKram!
DeleteÅh vad gott med hemmagjort hamburgerbröd! Ska definitivt ta och spara receptet, det är ju verkligen det lilla extra med egenbakat bröd :)
ReplyDeleteJa, det blir så gott att baka själv!
Delete