Saturday, May 19, 2012

Hamburger Buns

Att baka egna hamburgerbröd är inte svårt och så mycket godare än köpebröd. Jag använde mig av både vetemjöl och fullkornsmjöl i dessa. Luftiga och goda bröd. Sesamfrön går bra att strö på om man så vill. Receptet hittade jag här.

Baking your own hamburger buns is not difficult and so much tastier than store bought bread. I used both wheat flour and whole wheat flour in these. They are airy and goodSesame seeds are great to sprinkle on if you like. I found the recipe here.


Hamburgerbröd

170-227 g ljummet vatten
28 g smör
1 stort ägg
418 g mjöl (jag använde vetemjöl och fullkornsvetemjöl)
50 g socker
1 1/4 tsk salt
1 msk omedelbar jäst

Blanda och knåda alla ingredienserna - för hand eller maskin tills du har en mjuk, smidig deg. Täck degen och låt den jäsa i 1-2 timmar, eller tills den har fördubblats. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund boll. Platta till cirka 7,5cm i diameter. Placera bröden på en lätt smord bakplåt, täck och låt jäsa i ungefär en timme. Pensla bröden med smält smör. Grädda i 190 graders ugn i 15-18 minuter, tills gyllene. Ta bort dem från ugnen och pensla ytterligare med smält smör. Detta kommer att ge bröden en satin och smörig skorpa. Låt svalna.



Hamburger Buns

170-227 g lukewarm water
28 g butter
1 large egg
418 g flour (I used all purpose and whole wheat flour)
50 g sugar
1 1/4 tsp salt
1 tbsp instant yeast

Mix and knead all the ingredients - by hand or machine until you have a soft, smooth dough. Cover the dough and let it rise for 1-2 hours, or until it has doubled. Divide the dough into 8 pieces. Shape each piece into a round ball. Flat to approximately 7,5 cm in diameter. Place the buns on a lightly greased baking sheet, cover and let rise for about an hour. Brush the buns with melted butter. Bake in a preheated 190 degree oven for 15-18 minutes, until golden. Remove them from oven and brush with melted butter. This will give the buns a satiny and buttery crust. Allow to cool.

 

22 comments:

  1. Hemmagjorda hamburgerbröd mums, det ska jag göra kram Diana

    ReplyDelete
  2. Ej, dejligt som weekend mad, måske brødet også var godt til hotdog. Dejlig blog du har, da en dejlig weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, det här passar bra till hotdog också. Ha en fin helg!

      Delete
  3. Hemmagjorda är så mycket godare än de köpta!! Jag har svårt för köpta hamburgerbröd numer, tycker bara det blir saggit och otrevligt med dem, hinner jag inte baka köper jag hellre baguette eller liknande till mina burgare. Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så är det bara! Jag gillar inte heller butikens!

      Delete
  4. Allt som är hemmagjort är ju godast än de från affärer! Otroligt mumsiga ser de ut :D
    sv: Ja visst är det kul med recept från olika dieter också, även om man inte äter strikt ser ju många rätter så goda ut att man gärna kan blanda in lite sånt i sin vanliga kost :)

    ReplyDelete
  5. Har aldrig gjort hemmagjorda :O
    Men det får det minsann bli ändring på framöver :) Kramar till fina dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så enkelt att baka själv :) Kram till dig Amy!

      Delete
  6. Jag bakade nu några gånger hamburgerbröd och aldrig byter det mot köpta

    ReplyDelete
  7. Jag måste fortsätta att öka min skills då det gäller brödbak. Jag har faktiskt gjort egna nån gång, men är lat och köper gärna färdiga. Hrm, nu har jag ingen ursäkt med ditt fina recept. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och ja det är nog godare med hembakat :) Kram

      Delete
  8. Kul att baka egna! Men svårt med de exakta måtten om man inte har en matvåg.. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Titta på länken till receptet, där kan du välja cups också :)

      Delete
  9. Perfekt att baka ett gäng och stoppa i frysen för att sedan ta fram till sommarens grillningar.

    ReplyDelete
  10. sv: Tack så mycket! Ja det är skönt när idéerna flödar iallafall :) Kram

    ReplyDelete
  11. Åh vad gott med hemmagjort hamburgerbröd! Ska definitivt ta och spara receptet, det är ju verkligen det lilla extra med egenbakat bröd :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir så gott att baka själv!

      Delete