Dora tårtan jag bakade skulle vara mjölkfri och önskemålet var en fyllning på hallon- och chokladmousse. Då det inte finns soja-, eller havregrädde att få tag på i Singapore, kom jag att tänka på kokosmjölk och kokosgrädde och använde det i fyllningarna. Jag var aningen orolig att kokossmaken skulle ta över, men det blev faktiskt mycket lyckat och gott!

The Dora cake that I baked would be dairy-free, and the wish was a filling of raspberry and chocolate mousse. You can’t find soy-, or oat cream in Singapore, so I came to think of coconut milk and coconut cream and used it in the fillings. I was slightly worried that the coconut flavor would take over, but it was actually very successful and delicious!
  

Hallonmousse

1 burk kokosmjölk
1 tsk agar-agar pulver
0,5 tsk vaniljextrakt
5 dl hallon, färska eller frysta
0,8 dl honung

Placera hallon och honung i en mixer. I en kastrull, blanda kokosmjölk, agar agar och vanilj. Koka snabbt upp blandningen och vispa kontinuerligt under flera minuter. Ta bort kokosblandningen från värmen och placera i mixern. Blanda allt väl. Häll genast i en skål och placera i kylskåpet. Tillåt 6 timmar för att svalna och stelna.

 

Raspberry Mousse

1 can coconut milk
1 tsp agar agar powder
1/2 tsp vanilla extract
5 dl raspberries, fresh or frozen
0,8 dl honey

Place raspberries and honey in a blender. In a saucepan, bring coconut milk, agar agar and vanilla to a rapid boil. Whisk continuously for several minutes. Remove coconut mixture from heat and place in blender. Mix everything thoroughly. Pour immediately into a bowl and place into the refrigerator. Allow 6 hours to cool and set.

Choklad-Kokos Mousse

600 g kokosgrädde, kall
300 g mjölkfri mörk choklad

Smält chokladen i mikrovågsugn. Låt svalna något. Vispa den kalla kokosgrädden fluffigt och blanda sedan i den smälta chokladen.


Chocolate-Coconut Mousse

600 g coconut cream, cold
300 g dairy-free dark chocolate

Melt chocolate in microwave. Allow to cool slightly. Beat the cold coconut cream until fluffy, then mix in the melted chocolate.