As you have noticed, I like scones lots and one scone per day is not wrong :) This time these goodies are spiced with cinnamon and dates. Sweet and delicious. You can eat them just as such, but clotted cream and lemon curd is also good with these.
Date-Cinnamon
Scones
2,5
dl flour
0,5
tbsp baking powder
2,5
tbsp sugar
1/8
tsp salt
0,75
tsp cinnamon
1/8
tsp nutmeg
3
tbsp butter, cold
0,5
egg
0,5
tsp vanilla sugar
0,5
tbsp orange zest
4
tbps cream
4
tbsp dates, chopped
In
a bowl, combine the flour, 2 tbsp sugar, 0,5 tsp cinnamon, nutmeg, baking
powder and salt. Cut in butter until the mixture resembles fine crumbs. Stir in
dates. Combine eggs, cream, vanilla and orange zest. Stir into crumb mixture
just until blended. Do not over mix.
Turn
the dough onto a lightly floured surface. Pat into a circle about 2 cm thick. Cut
into 4 wedges. Place
on a baking sheet. Combine the remaining cinnamon and sugar; sprinkle over
scones. Bake at 225 degrees C for 12-15 minutes or until lightly browned.
Remove to a wire rack.
Dadel-Kanel
Scones
2,5
dl mjöl
0,5
msk bakpulver
2,5
msk socker
1/8
tsk salt
0,75
tsk kanel
1/8
tsk muskotnöt
3
msk smör, kallt
0,5
ägg
0,5
tsk vaniljsocker
0,5
msk apelsinskal
4
msk grädde
4
msk dadel, hackad
I en skål kombinera
mjöl, 2 msk socker, 0,5 tsk kanel, muskot, bakpulver och salt. Blanda i smör
tills blandningen påminner om fina smulor. Rör i dadel. Kombinera ägg, grädde,
vanilj och apelsinskal och blanda i de torra ingredienserna. Platta degen till en cirkel, ca 2cm tjock. Skär i 4
klyftor. Placera på
en plåt. Kombinera återstående kanel och socker, strö över scones. Grädda i 225
grader C i 12-15 minuter eller tills gyllene bruna.
25 Comments
Beautiful scones! I agree with you... One scone per day is not wrong!
ReplyDeleteThanks Tessa :)
DeleteWow vilka scones! Vad är clotted cream? Det låter som något jag skulle gilla :)
ReplyDeleteClotted cream är en sorts tjock grädde, med hög fetthalt. Det går att göra egen, men det har jag inte ännu testat :)
DeleteVad gott det verkar ut med scones med så mycket smak i!
ReplyDeleteTack Tove!
DeleteJasså dadlar! Jag läste snabbt och tänkte mhm dejt-scones! ;-)
ReplyDeleteHihi, ja varför inte dejt-scones :)
DeleteJa, vilken bra idé! En dejt med scones måste ju bara gå bra! Dadlarna hoppar jag - har svårt för russin o dyl i bröd. De påminner mig om det man får i halsen vid en kraftig förkylning... Men kanel är mums! Kram!
ReplyDeleteJa, exakt :) Dadlarna kan man gott utesluta! Kram
Deleteoh how wonderful these look Katarina! I'm imagining them warm with a bit of butter or clotted cream, YUM!
ReplyDeleteThanks! Yes, they are good eaten warm :)
DeleteDessa låter mycket goda. Visst är det gott med scones!
ReplyDeleteTack Remsan!
Deletethey sure look amazing! I can't wait to have them for breakfast
ReplyDeleteThanks!
Deleteåh spännande.vi äter väldans mycket dadlar hemma,i alla fall maken.ja har lite svårt för dem men kanel älskar ja.
ReplyDeletesuperfina och maken vill ju testa nu för det,heheheh
Dadel passar bra i bakverk och gör dem saftiga! Testa gärna :)
DeleteScones är verkligen supergott och jag älskar dina sconesrecept, det vet du ju redan kram!
ReplyDeleteTack snälla Amy! Kram
DeleteÄlskar med scones och gör det ofta, dessa låter himla mumsiga
ReplyDeleteJa, gott är det!
DeleteÅh så gott det låter! Fiffigt att smaksätta scones med kanel, det ska jag prova!
ReplyDeleteJa, kanel är bara så gott!
DeleteOoh questіon timе, do Ӏ get the oppoгtunіty to ask you ѕomething?
ReplyDeleteMy web pagе :: personal loans