Min pappa brukar använda banan i currysås, och det har jag alltid gillat, så nu blandade jag ner banan i denna kikärtssås med bl.a. jordnötssmör. Den blev så god!

My dad usually uses banana in curry sauce, and I've always liked that. So now I used banana in my chickpea sauce with peanut butter. I must say, this was really good!


Kikärtssås

1 hackad lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärter
1 burk hela tomater
3 msk jordnötssmör
2 dl grönsaksbuljong
socker
curry
sambal oelek
salt
svartpeppar
banan, skivad

Fräs hackad lök och vitlök i en kastrull, häll i tomaterna och kikärter. Tillsätt buljong och jordnötssmör. Koka 15 minuter. Krydda efter smak och tillsätt skivad banan. Servera med quinoa.


Chickpea Sauce

1 chopped onion
1 clove of garlic
1 can chickpeas
1 can whole tomatoes
3 tbsp peanut butter
2 dl vegetable stock
sugar
curry
sambal oelek
salt
black pepper
banana, sliced

Fry chopped onion and garlic in a saucepan, pour in the tomatoes and chickpeas. Add stock and peanut butter. Boil for 15 minutes. Season with spices and add sliced banana. Serve with quinoa.