Wednesday, May 9, 2012

Chickpea Sauce / Kikärtssås

Min pappa brukar använda banan i currysås, och det har jag alltid gillat, så nu blandade jag ner banan i denna kikärtssås med bl.a. jordnötssmör. Den blev så god!

My dad usually uses banana in curry sauce, and I've always liked that. So now I used banana in my chickpea sauce with peanut butter. I must say, this was really good!


Kikärtssås

1 hackad lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärter
1 burk hela tomater
3 msk jordnötssmör
2 dl grönsaksbuljong
socker
curry
sambal oelek
salt
svartpeppar
banan, skivad

Fräs hackad lök och vitlök i en kastrull, häll i tomaterna och kikärter. Tillsätt buljong och jordnötssmör. Koka 15 minuter. Krydda efter smak och tillsätt skivad banan. Servera med quinoa.


Chickpea Sauce

1 chopped onion
1 clove of garlic
1 can chickpeas
1 can whole tomatoes
3 tbsp peanut butter
2 dl vegetable stock
sugar
curry
sambal oelek
salt
black pepper
banana, sliced

Fry chopped onion and garlic in a saucepan, pour in the tomatoes and chickpeas. Add stock and peanut butter. Boil for 15 minutes. Season with spices and add sliced banana. Serve with quinoa.



23 comments:

  1. God kombo det ska jag testa kramar Diana

    ReplyDelete
  2. Den såsen måste jag testa när min veganska dotter är på besök nästa gång. Jag älskar banan och ananas i mat, men har svårare för äpple. Jag brukar göra en bananasalsa av banan, turkisk yoghurt och curry. Fantastiskt gott till indisk mat och grillat bl.a.

    Ha en fin dag! Här regnar det men jag tänker ha en bra dag alla fall! Kram !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banansalsa låter ju mycket gott. Skivar du bananen eller mosar du den?
      Vi har solsken idag efter att det regnat hela natten! Kram

      Delete
    2. Hej igen!Jag mosar den och så blandar jag i lite lagom med gul curry, peppar och salt. Jag brukar använda turkisk yoghurt eftersom jag tycker att den är så bra i konsistensen, men vanlig naturell yoghurt funkar också. Har jag ingen banan tar jag mango. Kram!

      Delete
    3. Tack snälla du för svaret! Jag skall testa det här och med mango låter det ju också mycket gott! Kram!

      Delete
  3. Brukar du ge pengar till uteliggare?
    Svara här: http://sockerlollo.blogg.se/2012/may/brukar-ni-ge-pengar-till-tiggare.html#comment

    Svara utan"sv;" tack =)

    ReplyDelete
  4. Jag har alltid varit emot banan i matlagning men så smakade jag flygande Jacob första gången på flera år och jag älskade det söta till den annars kryddiga och salta rätten :D Borde prova detta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, just det söta och kryddiga passar bra ihop!

      Delete
  5. Banan och curry är en oslagbar kombination:) Kikärtsås, det är grejer det:)

    ReplyDelete
  6. This is really unusual and quite interesting. I'll have to give it a try. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mary! Hope you will like it.

      Delete
  7. You are one clever woman! Thta' a really grand & tasty idea! That sauce looks the max!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sophie :) I'm happy you think so!

      Delete
  8. Hej!Det låter jättegott!Banan och kikärtor, spännande kombination:)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, och ja det är en god kombination!

      Delete
  9. I would have never in a million years thought to put bananas in curry but it sounds so..... good. Thanks to your dad, I love this idea!

    ReplyDelete
  10. Ibland kan jag ha svårt för bananer i mat... det ser gott ut Hovkonditorn! :) kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, alla gillar inte banan i mat. Tack och kram!

      Delete
  11. Det här verkligen lät och såg kanongott ut. Älskar banan i mat. Detta måste jag nog testa! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och ja, det var riktigt gott det här :)

      Delete