Ett saftigt och smakrikt bröd som passar bra att ha till sallad eller soppa. Inspiration till brödet har jag fått av Jenny, som bloggar på minbebis.com. 

A juicy and tasty bread that is ideal to eat with salad or soup. I got the inspiration for the bread from Jenny, who blogs at minbebis.com.


Bröd med soltorkad tomat och parmesan

50 g jäst / 1 påse torrjäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk strösocker
2 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 dl LSM-mix
0,5-1 burk soltorkad tomatpesto
2 dl parmesanost
pumpafrön

Smula jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till jästen löst sig. Rör i mjölet, havregryn, lsm-mix, olja, tomatpesto, socker och salt. Arbeta sedan degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk. Platta ut degen på en ugnsplåt och dela den i lagom stora brytdelar med en kniv. Strö över osten och pumpafrön. Picka sedan brödet med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Baka i ugn på 225 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på ett galler.

Bread with Sundried Tomato and Parmesan

50 g yeast / 1 sachet dry yeast
5 dl water
1 dl olive oil
1 tbsp granulated sugar
2 tsp salt
about 11 d flour
3 dl rolled oats
2 dl LSA-mix
0,5-1 jar sundried tomato pesto
2 dl parmesan cheese
pumpkin seeds

Crumble the yeast into a bowl and pour over the finger warm water, little by little until the yeast has dissolved. Stir in the flour, lsa-mix, oats, oil, tomato pesto, sugar and salt. Then work the dough so that it becomes smooth. Let rise for about 40 minutes, covered with a tea towel. Flatten the dough on a baking tray and cut it into bite-sized pieces with a knife. Sprinkle with cheese and pumpkin seeds. Prick the bread with a fork. Let rise another 20 minutes. Bake in oven at 225 degrees for about 20 minutes. Let cool on a rack.