Thursday, May 17, 2012

Bread with Sundried Tomato and Parmesan

Ett saftigt och smakrikt bröd som passar bra att ha till sallad eller soppa. Inspiration till brödet har jag fått av Jenny, som bloggar på minbebis.com. 

A juicy and tasty bread that is ideal to eat with salad or soup. I got the inspiration for the bread from Jenny, who blogs at minbebis.com.


Bröd med soltorkad tomat och parmesan

50 g jäst / 1 påse torrjäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk strösocker
2 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 dl LSM-mix
0,5-1 burk soltorkad tomatpesto
2 dl parmesanost
pumpafrön

Smula jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till jästen löst sig. Rör i mjölet, havregryn, lsm-mix, olja, tomatpesto, socker och salt. Arbeta sedan degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk. Platta ut degen på en ugnsplåt och dela den i lagom stora brytdelar med en kniv. Strö över osten och pumpafrön. Picka sedan brödet med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Baka i ugn på 225 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på ett galler.

Bread with Sundried Tomato and Parmesan

50 g yeast / 1 sachet dry yeast
5 dl water
1 dl olive oil
1 tbsp granulated sugar
2 tsp salt
about 11 d flour
3 dl rolled oats
2 dl LSA-mix
0,5-1 jar sundried tomato pesto
2 dl parmesan cheese
pumpkin seeds

Crumble the yeast into a bowl and pour over the finger warm water, little by little until the yeast has dissolved. Stir in the flour, lsa-mix, oats, oil, tomato pesto, sugar and salt. Then work the dough so that it becomes smooth. Let rise for about 40 minutes, covered with a tea towel. Flatten the dough on a baking tray and cut it into bite-sized pieces with a knife. Sprinkle with cheese and pumpkin seeds. Prick the bread with a fork. Let rise another 20 minutes. Bake in oven at 225 degrees for about 20 minutes. Let cool on a rack.

23 comments:

  1. Låter jättegott, och kan tänka mig hur gott det doftar också! :) Säkert bra just till sallad/soppa som du skriver.

    ReplyDelete
  2. Vilket härligt bröd! Med både soltorkade tomater och parmesan i kan det ju inte bli fel :) Det låter verkligen jättegott!

    ReplyDelete
  3. Oj vilken läcker blogg du har! Och vad spännande att du bor i Singapore... Hur kommer det sig att du flyttade dit? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Vad glad jag blir av dina fina ord. Jag bor i Singapore pga min mans arbete. Vi flyttade hit för 3,5år sedan från Finland. Och vi stortrivs verkligen!

      Delete
    2. Härligt att höra! Själv kommer jag att flytta till Sydney i sommar, så då finns vi nästan i samma världsdel :) Ha det bra!

      Delete
    3. Åh, Sydney, som är en så fin stad! Ja, då är vi ganska nära :)

      Delete
  4. Svar: Ja det är en bra lösning tycker vi :)! Hon bor ju nu mera 9 mil ifrån mig i ställer för 2 km så man får hitta lösningar :)!

    Och du har underbara recept och fins bilder som vanligt :D!

    ReplyDelete
  5. Det brödet hade passat perfekt till vår soppa idag. Låter jättegott.

    Kram och fortsatt trevlig helg

    ReplyDelete
  6. Mums, så gott brödet verkar. Bokmärks och ska bakas framöver :) Kram!

    ReplyDelete
  7. Ser jättegott ut, verkligen!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  8. Vilket vackert bröd! Och det ser inte jätterött ut fastän det är tomatpesto i!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Det röda syns mera när man skär i brödet! Tyvärr hade jag inte bild på det nu :)

      Delete
  9. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished
    to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

    Feel free to surf to my web page: instant payday loan

    ReplyDelete