Sunday, May 27, 2012

Asparagus Orange Salad

Cookbook challenge of the Month has the theme spring vegetables, so I pulled out my cookbooks and found this fresh and tasty asparagus salad. The recipe is taken from Vegetarian Cooking, published by Murdoch Books.

Månadens kokboksutmaning har temat Vårens Primörer, så jag tog fram mina kokböcker och hittade denna fräscha och smakrika sparrissallad. Receptet är taget ur Vegetarian Cooking, utgiven av Murdoch Books.


Asparagus Orange Salad
serves 4

300 g thin asparagus spears
50 g watercress springs
0,5 red onion, very thinly sliced
1 orange, cut into 12 segments
1 tsp finely grated orange zest
1 tbsp orange juice
1 tsp sugar
1 tbsp red wine vinegar
2 tsp poppy seeds (I used roasted sesame seeds)
2 tbsp olive oil
60 g crumbled goat’s cheese

Cook the asparagus in boiling water for 1-2 minutes, or until just tender. Refresh under cold running water and drain well. Arrange the asparagus on a platter with the watercress, onion and orange segments. Put the orange zest, orange juice, sugar, vinegar and poppy seeds in a small bowl. Whisk in the olive oil with a fork until well combined, then drizzle over the salad. Scatter goat’s cheese over the salad. Season to taste with sea salt and ground pepper.


 

Sparris Apelsin Sallad
4 portioner

300 g tunna sparris
50 g vattenkrasse kvistar
0,5 rödlök, mycket tunt skivade
1 apelsin, skuren i 12 segment
1 tsk fint rivet apelsinskal
1 msk apelsinjuice
1 tsk socker
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk vallmofrön (jag använde rostade sesamfrön)
2 msk olivolja
60 g smulad getost

Koka sparrisen i kokande vatten i 1-2 minuter. Skölj dem under rinnande kallt vatten och låt torka av. Ordna asparagus på en tallrik med vattenkrasse, lök och apelsin segment. Sätt apelsinskal, apelsinjuice, socker, vinäger och vallmofrön i en liten skål. Vispa i olivolja med en gaffel tills allt är blandat, ringla över salladen. Strö getost över salladen. Krydda med havssalt och peppar.


31 comments:

  1. This made me happy as soon as I saw the picture! So pretty! We were in Heidelberg many years ago and they were having an "asparagus festival" with every restaurant featuring asparagus recipes - this reminds me of one of the fantastic dishes they served as part of the delicious asparagus menu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad I could remind you of good memories! THanks!

      Delete
  2. Så gott och somrigt det såg ut:)
    Ha en fin dag!!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  3. Låter supergott, den ska jag testa. Har så mysigt att jag kan cykla till en liten gård som säljer sparris hemma, det är ju som godis;) Testade dina supergoda jordgubbs kakor, mmmm säger jag bara. Lägger ut dem på min blogg men länkar självklart till dig.
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt att du testar recept från min blogg, det gör mig glad, Tack!! Vilken lyx att få köpa så närodlad sparris!

      Delete
  4. Alltså, vilken spännande kombination av olika smaker, vi måste ju bara prova!

    ReplyDelete
  5. Sparris är en favorit! Detta låter absoliut spännande.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  6. Wow what a stunning salad with lovely summer flavors always love your recipes

    ReplyDelete
  7. Gorgeous salad! I really like the idea of adding the orange and zest to the asparagus. Simply delicious!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, this is a great salad with lovely flavors!

      Delete
  8. Vilken härlig kombo. Valde oxå sparris till kokboksutmaningen.

    ReplyDelete
  9. Ljuvlig kombination! Sparris är så fantastisk gott och kan varieras på så många sätt. Det här har du lyckats med! Kram!

    ReplyDelete
  10. OMG! Vilken vacker och god sallad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja, den var ett nöje för ögat och smaklökarna :)

      Delete
  11. Åh så gott det ser ut, verkligen en sommarfräsch sallad! Härligt bidrag till utmaningen med :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och ja detta är en passande sallad till sommaren!

      Delete
  12. Så gott och sommarfräscht det ser ut! Verkligen ett härligt bidrag till utmaningen med :D

    ReplyDelete
  13. Oj vilken läskande bild! Jag vill ha sparris..NU ;)

    ReplyDelete
  14. Underbara färger! Synd att jag inte tål sparris... jag tycker det är jättegott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Synd att du inte tål sparris, men det finns ju så massa annat gott :)

      Delete
  15. Mums, det verkar gott. Jag gillar verkligen grön sparris. :)
    Kram

    ReplyDelete
  16. Wow, this post is nice, my sister is analyzing these things, thus I
    am going to inform her.
    My homepage ... cool articles to read

    ReplyDelete