En klassiker, bolognesesås, här i en vegetarisk version. Vi åt såsen med soba-nudlar, som är gjorda på bovetemjöl och vetemjöl. Gott att ha lingonsylt till också.

A classic, bolognese sauce, here in a vegetarian version. We ate the sauce with soba noodles, which are made of buckwheat flour and wheat flour. It's really tasty to serve this dish with some lingonberry jam as well.


Soija Bolognese

2 msk olivolja
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, krossad
1 röd paprika, finhackad
1 morot, grovt riven
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpesto
1 msk tomatpuré
0,5 msk senap
2-3 dl sojakross (blötlagd)
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk oregano
0,5 tsk basilika
salt
svartpeppar

Stek lök, vitlök, paprika och morot i en kastrull med lite olja. Häll på tomatkross, tomatpesto, tomatpuré och låt småkoka 15 minuter. Tillsätt soijakross, senap och kryddor. Koka ytterligare 5 minuter. Servera med pasta.


Soy Bolognese

2 tbsp olive oil
1 onion, finely chopped
1 red pepper, finely chopped
1 carrot, grated
1 tin of chopped tomatoes
1 tbsp tomato pesto
1 tbsp tomato puree
0,5 tbsp mustad
2 dl soya mince (soaked and drained thoroughly)
1 garlic clove, crushed
1 tsp paprika
0,5 tsp oregano
0,5 tsp basil
salt
black pepper

Fry onion, garlic, peppers and carrots in a saucepan with a little oil. Add the crushed tomatoes, tomato pesto, tomato paste and simmer for 15 minutes. Add textured soy protein, mustard and spices. Boil for another 5 minutes. Serve with pasta.