Friday, March 16, 2012

Strawberry-Cream Cheese Ice Cream

Åh, den här glassen är bara så god! Och du behöver inte en glassmaskin för att laga den. Den bästa glassen jag lagat, testa gärna!

Oh, this ice cream is just so good! And you do not need an ice cream machine to make it. The best ice cream I have made, feel free to try!



Jordgubb-Cheesecake Glass

För jordgubbsås:

2 dl färska jordgubbar, halverade
1 dl vatten
0,5 dl socker
0,5 tsk citronsaft
0,5 msk majsstärkelse

För Digestivesmul:

5 st digestivekex, krossade
1 msk socker
nypa kanel
3 msk smör, smält

För glassen:

3 äggulor
4 msk socker
nypa salt
1 dl mjölk
2 dl grädde
100 g färskost, mjuk
0,5 tsk vaniljsocker

För jordgubbssåsen:
Lägg jordgubbar, vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt koka I 10 minuter. Blanda majsstärkelse med lite vatten och rör ner det i kastrullen. Låt blandningen koka ytterligare i en minut eller tills den börjar tjockna. Ta av från värmen och låt svalna helt i kylen.

För Digestivesmul:
Blanda digestivesmulor, socker och kanel. Rör i det smälta smöret och blanda väl. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Låt svalna helt.

För glassen:
Blanda äggulor, socker och salt. Ställ åt sidan. I en medelstor kastrull, värm upp mjölk och grädde. När blandningen börjar koka, ta bort från värmen. Häll långsamt äggblandningen i grädden, vispa hela tiden. Hetta blandningen igen tills den precis börjar koka och tjockna. Ta bort från värmen och vispa i vaniljsocker och färskost. Ställ i frysen för några timmar.

När glassen stelnat en aning, häll hälften i en form, ha på hälften av jordgubbssåsen och digestivesmulet. Gör så ett varv till. Rör lite med en sked i blandningen, så lagren blandas. Sätt tillbaka i frysen och låt stelna helt.


Strawberry-Cheesecake Ice Cream

For strawberry sauce:

2 dl fresh strawberries, halved
1 dl water
0,5 dl sugar
0,5 tsp lemon juice
0,5 tbsp cornstarch

For Digestive Crumb:

5 pieces digestive biscuits, crushed
1 tbsp sugar
pinch of cinnamon
3 tbsp butter, melted

For ice cream:

3 egg yolks
4 tbsp sugar
pinch of salt
1 dl milk
2 dl cream
100 g cream cheese, soft
0,5 tsp vanilla

For the strawberry sauce:
Add strawberries, water, sugar and lemon juice in a saucepan. Bring to a boil and boil for 10 minutes. Mix cornstarch with a little water and stir into the pan. Let the mixture cook for another minute or until it begins to thicken. Remove from heat and let cool completely in the refrigerator.

For Digestive Crumb:
Mix digestive crumbs, sugar and cinnamon. Stir in the melted butter and mix well. Place on a parchment paper lined baking sheet and bake in oven at 175 degrees for 10 minutes. Allow to cool completely.

For ice cream:
Mix egg yolks, sugar and salt. Set aside. In a medium saucepan, heat milk and cream. When mixture begins to boil, remove from heat. Slowly pour egg mixture into the cream, whisking constantly. Heat mixture again until it just begins to boil and thicken. Remove from heat and whisk in vanilla and cream cheese. Set in the freezer for a few hours.

When ice cream is chilled, scoop half the ice cream into a dish, next pour half the strawberry sauce and digestive crumb on the ice cream. Repeat this once more. Run a spoon through the mixture, so the layers get mixed. Place back in the freezer and allow to chill completely.


40 comments:

  1. What are digestive biscuits??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi! Digestive biscuits are like graham crackers!

      Delete
  2. Den verkar faktiskt otroligt god! Och så bra med en glass som inte behöver glassmaskin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Tove! Ja, den är verkligen supergod :)

      Delete
  3. a de vattnas i munnen när ja ser den här glassen,är väldans svag för jordgubbsglass och älskar när de är kakor i glass.

    ReplyDelete
  4. This is so pretty as well as delicious sounding. I love that you don't need an ice cream maker and you don't need any cookies to go with it because they're already in with the ice cream, quite amazing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, this is really delicious and easy to make!

      Delete
  5. Åh, så gott det ser ut!

    ReplyDelete
  6. Åh glass utan glassmaskin - hurra!

    ReplyDelete
  7. Oj oj oj vad god den glassen ser ut!! Själv ska jag göra cheesecake i glas ikväll. Ha en trevlig kväll! /E

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheesecake är så gott i alla former :)

      Delete
  8. Mmm ser mycket läskande ut. Ska göra denna i sommar!

    ReplyDelete
  9. Oh, jag som är galet förtjust i glass, det är ju så gott. Ja, det här får man absolut spara och testa framöver. MUMS!

    Det blev hemmagjord pizza hos oss också, det är ju bara SÅ gott.
    Stor KRAM till dig och fortsatt trevlig fredag

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, glass är väldigt gott! Pizzan blev god, hoppas er också :) Kram

      Delete
  10. Oh herrejisses så gott det ser ut! Sommarglass på riktigt!

    Ha en riktigt skön helg.

    ReplyDelete
  11. Oj, så gott! Jag gillar egentligen inte glass, men det där ser ju oemotståndligt ut! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, denna skulle du nog gilla :) Kram

      Delete
  12. Oj oj oj! Så gott! Verkligen som en frusen cheesecake i kulform. Kan inte vara annat än himelskt gott!

    ReplyDelete
  13. Hej och hå vad gott det såg ut. Måste testas!!
    Hoppas helgen blir toppen
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och testa gärna! Ha en fin helg du med!

      Delete
  14. Hoppas du haft en toppenfredag :) Min har vart great, tog årets första löparrunda, skönt att kunna börja träna utomhus igen.
    Har du några planer för helgen? eller gör du som jag och tar den som den kommer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, att löpa ute är det bästa. Vi var imorse på en springtur och nu blir det shopping! Ha en fin lördag!

      Delete
  15. Strawberry cheesecake icecream is one of my absolute favourites. This one I need to try.

    ReplyDelete
  16. Yes, try it! It's really delicious :)

    ReplyDelete
  17. oj, för en glassälskare som jag lät det där hur gott som helst. Fortsatt trevlig helg!
    //V

    ReplyDelete