Av överbliven quinoa kan du laga biffar. Jag har använt mig av en mix som består av malda linfrön, solrosfrön och mandel. Men man kan lika bra använda ströbröd istället. Jag fyllde några med ost. 

Leftover quinoa can be used to make burgers. In these I have used a mix of ground linseeds, sunflower seeds and almond. But you can as well use only bread crumbs. I filled some of the burgers with cheese.


Quinoabiffar

6 dl kokt och kyld quinoa
1 dl ströbröd
1 dl LSM mix
0,5 dl persilja
skal av 1 citron
2 klyftor vitlök, hackad
0,5 tsk salt eller efter smak
0,5 tsk svartpeppar
paprika
1 dl riven parmesanost
3 ägg
1-2 tsk senap
olivolja till stekning
(ost)

Koka quinoa enligt förpackningens anvisningar. Låt svalna. I en skål kombinera kyld quinoa och ströbröd. Lägg i persilja, rivet citronskal, vitlök, salt, peppar, paprika, parmesanost, ägg och senap och blanda. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Forma quinoa till biffar med händerna, och placera i den heta stekpannan. Stek i ca 5 minuter per sida, eller tills gyllene bruna.


Quinoa Burgers

6 dl cooked and cooled quinoa
1 dl bread crumbs
1 dl LSA mix
0,5 dl parsley
zest of 1 lemon
2 cloves garlic, chopped
0,5 tsp salt or to taste
0,5 tsp black pepper
paprika
1 dl grated parmesan cheese
3 eggs
1-2 tsp mustard
olive oil for frying
(cheese)
  
Cook the quinoa according to package directions. Allow to cool. In a bowl combine the cooled quinoa and breadcrumbs. Add the parsley, lemon zest, garlic, salt, pepper, paprika, parmesan cheese, eggs and mustard and mix. Heat a skillet over medium heat. Shape the quinoa into patties with your hands, and place in the hot pan. Fry for about 5 minutes per side or until golden brown.