Dessa bjöd jag på till min eftermiddags-tebjudning. Jordnötter och choklad passar fint ihop.

These were served on my afternoon tea party. Peanuts and chocolate goes well together.



Jordnötssmör-chokladkakor



2,4 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
120 g smör, mjukt
2,4 dl jordnötssmör
1,8 dl muscovadosocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Ganache
1,2 dl grädde
2,4 dl choklad/toffee

Vispa smör och jordnötssmör krämigt. Tillsätt socker, vaniljsocker och ägget och vispa tills allt är blandat. Rör ner mjöl och baksoda. Ställ i kylen för 1 timme. Tryck degen I en form ca 25x20 cm och grädda i 175 garder ca 20 minuter.
Värm grädden i en kastrull och häll i choklad/toffebitar. Rör runt tills chokladen smält. Ställ i kylskåp och stelna, ca en timme. När ganachen stelnat, bred på kakan och njut. Förvara i kylskåpet.



Peanut Butter Chocolate Bars

2,4 dl flour
0,5 tsp baking soda
120 g butter, softened
2,4 dl peanut butter
1,8 dl muscovado sugar
1 egg
1 tsp vanilla

Ganache
1,2 dl cream
2,4 dl chocolate chips/butterscotch morsels

Beat butter and peanut butter creamy. Add sugar, vanilla and egg and whisk until well blended. Stir in flour and baking soda. Set in refrigerator for 1 hour. Press dough into a shape approximately 25x20 cm and bake at 175 degrees about 20 minutes.
Heat the cream in a saucepan and pour in the chocolate / butterscotch morsels. Stir until chocolate is melted. Place in refrigerator, about one hour.
When the ganache has thickend, spread on the cake and enjoy. Store the bars in the refrigerator.