Det blev fyllning över från lasagnen, så jag gjorde en paj! Gott så här också.

Had some left-over filling from the lasagna, so I made a quiche! Good also like this.


Paj med grönsaker och linser

pajbotten 
1 dl bovete

1 dl havregryn

1 dl fullkornsmjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

0,5 dl olja
0,5 dl naturell yoghurt

0,5 dl vatten

fyllning
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 riven morot
1 liten zucchini
1,5 dl röda linser
1 liten paprika
10 soltorkade tomater
färsk basilika
1 burk tomatkross
1 msk röd pesto
salt
peppar
fetaost

Blanda de torra ingredienserna och rör i olja, yoghurt och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter. Fyll pajskalet med grönsaks-linsfyllningen och strö feta överst. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Koka linserna enligt förpackningens anvisningar och ställ åt sidan. Finhacka vitlök och lök, riv zucchini och morot och skär paprika i små tärningar. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna och stek lök och vitlök en stund. Blanda sedan i morötter, zucchini och tomatkross. Krydda med röd pesto, salt, peppar och örter. Till sist blanda i linser, basilika och soltorkade tomater. Strö på fetaost och grädda i 200 grader ca 20 minuter.



Quiche with vegetables and lentils

crust 
1 dl buckwheat

1 dl oatmeal

1 dl whole meal

0,5 tsp baking powder

0,5 tsp salt

0,5dl oil
0,5 dl natural yoghurt

0,5 dl water
filling
1 onion
2 cloves garlic
2 grated carrots
1 small zucchini
1,5 dl red lentils
1 small red bell pepper
10 sundried tomatoes
fresh basil
1 can diced tomato
1 tbsp red pesto
salt
pepper

Mix the dry ingredients and stir in oil, yoghurt and water. Press the dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200 degrees for 10 minutes.
Cook the lentils according to package directions and set aside. Finely chop the garlic and onion, grate the zucchini and carrot and cut peppers into small pieces. Heat a dash of oil in a saucepan and fry onion and garlic for a while. Then mix in carrots, zucchini and diced tomato. Season the sauce with red pesto, salt, pepper, herbs. Finally, mix in lentils, basil and sundried tomatoes.
Fill the crust will the vegetable-lentil filling and spread feta cheese on the top. Bake at 200 degrees for 20 minutes.