Kakor som passar till eftermiddagsteet. 

Cookies that are perfect to your afternoon tea.


Citronkex med majsmjöl

2 dl mjöl
1 dl majsmjöl
0,5 msk rivet citronskal
nypa salt
6 msk osaltat smör, rumstemperatur
1 dl socker
0,5 ägg
0,5 tsk citronsaft

Värm ugnen till 175 grader. I en skål blanda mjöl, majsmjöl, citronskal och salt. Ställ åt sidan.
I en anan skål blanda smör, socker, ägg och citronsaft.
Tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen och rör tills allt är kombinerat. Rulla degen (ca 1msk deg/kaka) till bollar och lägg på bakplåtspapper. Platta till degen något. Grädda tills kanterna är lätt gyllene, ca 20-25 minuter.


Lemon Cornmeal Cookies

2 dl flour
1 dl cornmeal
0,5 tbsp grated lemon peel
pinch of salt
6 tbsp unsalted butter, room temperature
1 dl sugar
0,5 eggs
0,5 tsp lemon juice

Preheat oven to 175 degrees. In a bowl mix flour, cornmeal, lemon peel and salt. Set aside.
In another bowl mix butter, sugar, eggs and lemon juice.
Add the dry ingredients to butter mixture and stir until combined. Roll the dough (about 1 tbsp dough / cookie) into balls and place on parchment paper. Flatten the dough slightly. Bake until edges are light golden, about 20-25 minutes.