Wednesday, March 14, 2012

Lemon Cornmeal Cookies

Kakor som passar till eftermiddagsteet. 

Cookies that are perfect to your afternoon tea.


Citronkex med majsmjöl

2 dl mjöl
1 dl majsmjöl
0,5 msk rivet citronskal
nypa salt
6 msk osaltat smör, rumstemperatur
1 dl socker
0,5 ägg
0,5 tsk citronsaft

Värm ugnen till 175 grader. I en skål blanda mjöl, majsmjöl, citronskal och salt. Ställ åt sidan.
I en anan skål blanda smör, socker, ägg och citronsaft.
Tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen och rör tills allt är kombinerat. Rulla degen (ca 1msk deg/kaka) till bollar och lägg på bakplåtspapper. Platta till degen något. Grädda tills kanterna är lätt gyllene, ca 20-25 minuter.


Lemon Cornmeal Cookies

2 dl flour
1 dl cornmeal
0,5 tbsp grated lemon peel
pinch of salt
6 tbsp unsalted butter, room temperature
1 dl sugar
0,5 eggs
0,5 tsp lemon juice

Preheat oven to 175 degrees. In a bowl mix flour, cornmeal, lemon peel and salt. Set aside.
In another bowl mix butter, sugar, eggs and lemon juice.
Add the dry ingredients to butter mixture and stir until combined. Roll the dough (about 1 tbsp dough / cookie) into balls and place on parchment paper. Flatten the dough slightly. Bake until edges are light golden, about 20-25 minutes.

26 comments:

  1. Så mycket goda kakor du bakar :) kram!

    ReplyDelete
  2. These actually look perfect to me any time of the day, with tea, coffee, milk or on their own. Love lemon anything!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, you can eat these whenever you want :)

      Delete
  3. sv: Tack snälla du, det kanske bara är jag som är lite för petig med utseendet ;D Kram

    ReplyDelete
  4. åh har aldrig sett kakor med majsmjöl,dock älskar ja matmuffins så detta vore ju nåt.

    ReplyDelete
  5. Majsmjöl låter exotiskt, jag har nog inte sett det i lokala affären håär hemma. Jag bor i småland och här äter vi mycket potatis och använder mycket potatismjöl;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det kan vara att man inte kan få tag på det överallt!

      Delete
    2. När det har stått majsmjöl i recept har jag använt Maizena majsmjöl och det finns i alla butiker.

      Delete
    3. I detta recept har jag inte använt maizena, utan ett mjöl gjort på majs, som är gult till färgen.

      Delete
  6. Sv; Ja du alltså, den där wooken. Så god, utan massa strunt och tillsatser och ändå så pass enkel att göra! :)

    Härliga kakor. blir sugen på tea-time!

    ReplyDelete
  7. Jag har hela skåpet fullt av majsmjöl (okej, inte hela) och de här verkar ju mumsiga!

    ReplyDelete
  8. Mmmmm!! Ser fantastiskt ut! Frestar helt klart en som försöker hålla sig borta ;)

    ReplyDelete
  9. Ah, majsmjöl. Har bara gjort majsmuffins och tortillas med majsmjöl men kakor :) mmmm. Blir de mer porösa eller hårda med majsmöl i?

    ReplyDelete
    Replies
    1. De blev mera stadiga kakor av dessa, riktigt sådana där engelska, som bjuds med te :)

      Delete
  10. De där såg ju smarriga ut, kul att baka med majsmjöl :)
    Hihi men visst är det toppen med stammishak egentligen!

    ReplyDelete
  11. Jag älskar alla sorters småkakor!

    ReplyDelete