Jag tycker om ägg i olika uppsättningar, nästan, förutom löskokt ägg. Här har jag bakat in hackat kokt ägg i en saltig pirog. Gott!

I like eggs a lot, but not soft-boiled eggs. In this recipe I have used cooked eggs as filling. Delicious!


Äggpiroger

2 dl mjölk
1,5 tsk torrjäst
50 g smör, mjukt
3-4 dl vetemjöl
3 dl bovete
1 tsk salt

Värm mjölken till 42 grader och blanda i hälften av mjölet, torrjäst, salt och smör. Tillsätt mjöl efterhand tills du har en mjuk deg som lossnar från skålens kanter. Låt jäsa övertäckt 1h.

Fyllning
2 kokta ägg, mosade
0,5-1 dl kokt ris
majonnäs
färskost
salt

Blanda samtliga ingredienser och salta efter smak. Kavla degen till rundlar och fyll med äggfyllningen och vik över halva degen och nyp ihop. Pensla med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter.


Egg Pies

2 dl milk
1,5 tsp dry yeast
50 g butter, soft
4 dl flour
3 dl buckwheat
1 tsp salt

Heat the milk to 42 degrees and mix in half of the flour, dry yeast, salt and butter. Add flour gradually until you have a soft dough that comes off the edges of the bowl. Let rise covered for 1 hour.

Filling
2 boiled eggs, mashed
0,5-1 dl cooked rice
mayonnaise
cream cheese
salt

Mix all ingredients and salt to taste. Roll dough into circles and fill with the egg filling and fold over half the dough and pinch. Brush with egg and bake at 200 degrees about 20 minutes.