Saturday, March 3, 2012

Cherry Pie

Färska körsbär i affären, då blir det paj hemma hos oss. Med en topping med mandelsmak!

Fresh cherries a at the store, that's when it's time to make a pie at home. This pie has a topping of almond!


Körsbärspaj

110 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
en nypa salt

1 dl socker
40 g smör
1 ägg
50 g mandel, mald
1 msk mjöl
körsbär


Förbered botten. Vispa smör och socker pösigt. Rör i ägget och rör om snabbt. Bland i mjöl, mandel och salt. Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda skalet i 200 grader ca 20 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna något. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Förbered fyllningen genom att vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ägget. Tillsätt mjöl och mandelmjöl och rör om.
Bred ut fyllningen över botten, tillsätt körsbär på toppen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.


Cherry Pie

110 g butter, softened
1 dl sugar
1 egg
3 dl flour
a pinch of salt

1 dl sugar
40 g butter
1 egg
50 g almonds, ground
1 tbsp flour
cherries


Prepare the crust. Beat butter and sugar until fluffy. Stir in the egg and stir quickly. Stir in the flour, almonds and salt. Let dough rest in refrigerator for about 30 minutes.
Press the dough into a pie dish and prick the crust with a fork. Bake crust at 200 degrees about 20 minutes. Remove from oven and let cool slightly. Reduce oven temperature to 175 degrees. Prepare the filling by whisking butter and sugar until fluffy, add egg. Add flour, almond flour and stir.
Spread the filling over the crust, add the cherry on top. Bake in oven for about 25 minutes.

13 comments:

  1. I love fresh cherries! I can't wait until they are in season here in Utah :)

    ReplyDelete
  2. Ser gott ut men jag tål inte körsbär... får så ont i magen av dom små rackarna! :)
    Kram denna lördag till dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Synd med magont, men som tur finns det andra frukter och bär som är lika goda :) Kram

      Delete
  3. Oj så det ser gott ut med körsbär och mandelfyllningen! Färska körsbär lär vi ju få vänta ett tag på ännu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Ja, säsongen är inte riktigt där ännu!

      Delete
  4. Underbar!!!!!

    (Vet du förresten om att du har ordverifieringen på? Sjutk jobbigt när man ska kommentera)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Nej, det visste jag inte, tydligen något blogspot själv valt. Men har nu tagit bort det :)

      Delete
  5. Det här måste jag prova då jag älskar paj och mandel. Ser jättegott ut.

    ReplyDelete
  6. Å, GOTT! Älskar älskar älskar körsbär! Färska är bäst så klart men äntligen har affärerna här börjat sälja frysta. Och vet du vad, det är också alldeles underbart! Jag äter dem i yoghurt varje morgon, jag bakar pajer och gör desserter. Får inte nog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, körsbär är gott! Roligt också med frysta!

      Delete
  7. åh så gott,längtar tills man får börja plocka sina egna,yummi

    ReplyDelete