This tart is really tasty with mustard and brie. The crust is made with quark and egg, no butter is used. A tart I will make soon again.

Paj med senap och brie passar mycket bra ihop. Pajbotten är gjord på kvarg och ägg och inget fett har använts. En paj jag kommer göra snart igen.


Brie-Mustard Tart

Crust
250 g quark
1 egg
1,5 dl flour
0,5 dl oatmeal
1 tsp baking powder

Filling
1 dl milk
2 eggs
1 clove garlic, crushed
1 tbsp mustard
50 g cheddar cheese, grated
2 ripe tomatoes, sliced
125 g brie, thinly sliced
salt
pepper

Mix all the ingredients for the crust and press into a pie dish. Prebake at 200 degrees for 10 minutes. Beat together the milk, eggs and garlic and season to taste. Spread the mustard over the crust and sprinkle with cheddar cheese. Arrange the tomatoes and brie on top and pour over the egg mixture. Bake for 30 minutes, until set and golden. Drizzle some herb oil over the tart.


Brie-Senap Paj

botten
250 g kvarg
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver

fyllning
1 dl mjölk
2 ägg
1 vitlöksklyfta, krossad
1 msk senap
50 g cheddarost, riven
2 mogna tomater, skivade
125 g brie, tunt skivad
salt
peppar

Blanda alla ingredienserna till bottnet och tryck i en pajform. Förgrädda bottnet på 200 grader i 10 minuter. Vispa ihop mjölk, ägg och vitlök och krydda efter smak. Bred senap på pajbottnet och strö med cheddarost. Placera tomater och brieost ovanpå och häll över äggsmeten. Grädda i 30 minuter, tills fyllningen stelnat och gyllene. Ringla lite örtolja över pajen.