Idag vill jag gratulera min kära mormor som fyller 90-år! Ambrosiakaka är en kaka min mormor alltid bakade till kalas, så idag för att hylla henne har jag bakat denna söta kaka. 

Today I want to congratulate my grandmother who celebrates her 90th birthday! Ambrosia cake is a cake my grandmother always baked for birthday's. I wanted to bake this sweet cake today to celebrate her.


Ambrosiakaka


150 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
1 apelsin, skal och saft

Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk  apelsinjuice
50 g syltade apelsinskal

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker. Rör i mjöl och bakpulver. Rör i det smälta smöret och apelsinskalet och saften, vispa snabbt till en jämn smet. Häll smeten i en smord och mjölad form och grädda ca 40 minuter i 175 ° C i nedre delen av ugnen.
Blanda florsocker med apelsinjuice. Bred ovanpå kakan. Strö over syltade apelsinskal.


Ambrosia Cake

150 g butter
3 eggs
2,5 dl sugar
0,5 tsp baking powder
2,5 dl flour
1 orange, zest and juice

glaze:
2 dl powdered sugar
1 tbsp orange juice
50 g candied orange peel

Melt butter and let cool. Beat eggs and sugar. Stir in flour and baking powder. Stir in the melted butter and orange zest and juice, whisk quickly into a smooth batter. Pour batter into a greased and floured dish, and bake about 40 minutes at 175 ° C at the lower part of the oven.
Mix powdered sugar with orange juice. Spread on top of the cake. Sprinkle with candied orange peel.