Lite annorlunda kex, med smulor av chips i sig. Goda, även om man inte smakar så mycket chips.

A little different cookies, with crushed potato chips in them. These are good, but you don't taste the chips that very much.


 

Potatischipskex

200 g smör, mjukt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl chips, krossade
ca 5 dl mjöl
80 g smält choklad

Värm ugnen till 175 grader C. I en skål vispa smör, socker och vaniljsocker. Lägg till chips och mjöl och rör om. Ställ degen i kylskåp i minst 30 minuter. Mjöla en arbetsyta och kavla ut degen till 0,5 cm tjock. Skär degen i önskad storlek. Använd en liten tunn spatel för att överföra kakorna på bakplåtspapper. Grädda kakorna tills de är lätt gyllenbruna, 12-15 minuter. När kakorna har svalnat, smälta choklad och ringla den över kakorna. Låt chokladen stelna innan servering.


Potato Chips Cookies

200 g butter, softened
1 dl sugar
1 tsp vanilla
2 dl potato chips, crushed
about 5 dl flour
80 g melted chocolate

Preheat oven to 175 degrees C. In a bowl beat butter, sugar and vanilla sugar. Add chips and flour and stir. Place dough in refrigerator for at least 30 minutes. Flour a work surface and roll out dough to 0,5 cm thick. Cut dough into desired size. Use a thin spatula to transfer the cookies on parchment paper. Bake the cookies until lightly golden brown, 12-15 minutes. When the cookies have cooled, melt chocolate and drizzle it over the cookies. Let the chocolate harden before serving.