Polenta är en rätt gjord av kokt majsmjöl och är en känd maträtt i norra Italien. Jag har blandat i färskost, men det går lika bra att använda riven ost. Om man inte vill äta polenta genast kan man trycka ut den i en form och låta stelna och senare skära den i bitar som man steker eller gräddar i ugn.

Polenta is a dish made of boiled cornmeal and is a staple dish of northern Italy. If you don't want to eat polenta at once you can pour it into a baking tray, let it set and then slice it, fry or bake it in the oven.


Creamy Polenta

6 dl water
salt
1 dl polenta
2 tbsp butter
100 cream cheese, natural or flavored

Boil water and salt. Whisk in the polenta and let simmer about 10-15 minutes, stirring occasionally. Remove from heat and mix in cream cheese. Serve at once.


Krämig Polenta

6 dl vatten
salt
1 dl polenta
2 msk smör
100 g färskost, naturell eller smaksatt

Koka vatten och salt. Vispa i polenta och låt småkoka ca 10 -15 minuter, under omrörning. Ta bort från plattan och blanda i färskost. Servera genast.