Wednesday, February 8, 2012

Oven Pancake with Apples and Cinnamon

Ugnspannkaka i sig är gott, men ibland är det roligt att smaksätta den. I detta fall med äpple och kanel, mumsigt!

Oven pancake is good as it is, but sometimes it's nice to flavor it a little bit. In this case I used apples and cinnamon. Delicious! 


Ugnspannkaka med äpple och kanel

3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl socker 
1 tsk bakpulver     
1 tsk salt    
1 tsk vaniljsocker    
8 dl mjölk     
2 ägg     
50 g smält margarin
2 äpplen
kanel

Blanda torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg och det smälta margarinet. Låt smeten vila 30 min. Häll smeten på en ugnsplåt och lägg skivade äpplen på och strö över kanel. Grädda i 200 grader ca 30min. Servera gärna med vaniljglass.


Oven Pancake with Apple and Cinnamon

3 dl plain flour
1 dl almond meal  
0,5 dl sugar     
1 tsp baking soda  
1 tsp salt    
1 tsp vanilla sugar  
8 dl milk
2 egg  
50 g melted margarine
2 apples
cinnamon

Bring together the dry ingredients, Add milk, eggs and margarine. Let the batter stand for 30 min. Pour the batter into a baking dish and put apple slices on it and drizzle with cinnamon. Bake in 200 degrees oven for about 30 minutes. Serve with vanilla ice cream.

33 comments:

  1. åh älskar ugnspannkaka,tror med skinka,gu kommer inte ens i håg så många år var de sist.alltid trott att de är svårt och göra,ingen aning varför men detta blir ett måste göra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej, det är faktiskt inte alls svårt att göra :)

      Delete
  2. Detta lät verkligen super gott! Måste jag testa! =)

    ReplyDelete
  3. Så roligt med en dessertversion av ugnspannkaka, ser jättegott ut! :)
    sv: Ja visst ska det vara massor av mandelmassa i semlorna!

    ReplyDelete
  4. Åh, säkert supergott! Kanske är något för mig för nästa gång.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  5. Tack för detta tips. Ska jag tänka på nästa gång. Man glömmer så snabbt vad lite småändringar kan göra för, i det här fallet, en pannkaka! /Emma

    ReplyDelete
  6. Det där måste ju bli som en efterrätt. Så gott.

    ReplyDelete
  7. Detta blir som ett gott mellanmål.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den passar bra som mellanmål också!

      Delete
  8. I really like your blog!! It´s very nice and cute.
    All the recipes and post, are both very interesting :D
    I´m your new follower!
    I invite you to visit my blog, I hope you like it.
    xoxoxo from Spain
    http://janakitchen.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much! I will visit your blog, thanks!

      Delete
  9. Mmm, så gott! Äpple och kanel är kanon. Undras hur smaken är med mandelmjöl här, blir det lite marsipan smak på det hela i bakgrunden? Kram och ha en finfin helg Katarina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja!! Mandelsmaken märks inte så mycket! Kanske man kunde ta lite mera :) Önskar dig en fin helg också!

      Delete
  10. yummie! det här är ju så gott, det var längesen jag lagade ugnspannkaka :)

    ReplyDelete
  11. Vart får du tag på mandelmjöl? Eller gör du själv?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mandelmjöl borde finnas att köpa på de flesta mataffärer nuförtiden. Annars är det enkelt att göra själv också. Lycka till!

      Delete
  12. Mumsig ungspannkaka det var alla som åt den gillade den! Det var gott med keso att ha till (älskar keso och provar med det mesta om det är gott att ha till)^^.
    Var rädd att den skulle vara för söt men det var den inte, dock så har den lite av en trendens att "rasa isär" lite när man skulle lyfta den ^^.
    Lite annorlunda från den man själv har ätit gott blev det med mandelmjöl i, påminner lite om mazarinkaka på lukten :P.
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, keso passar säkert bra till! Kul att ni tyckte om den och tack igen att du testar mina recept! Kram

      Delete