De här går snabbt att laga och jag använde mig av kikärtsmjöl för att öka på proteinmängden. De är godast nygräddade med smör som smälter på brödet.

These are quick to make and I used chickpea flour to increase the protein content. They taste best freshly made with butter that melts on the bread.


Havretunnbröd

2,5 dl kokande vatten
1,5 dl rågflingor
1,5 dl havregryn
0,5-0,75 dl kikärtsmjöl / vetemjöl

Koka vatten och häll vattnet över grynen och saltet. Låt svalna. Blanda i mjöl lite i taget och rör om. Forma degen till bollar och platta ut dem tunna med hjälp av mjölade händer. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader ca 10-12 minuter.


Oat Flatbread

2,5 dl boiling water
1,5 dl rye flakes
1,5 dl oatmeal
0,5-0,75 dl chickpea flour / wheat flour

Boil water and pour water over the rye flakes, oatmeal and salt. Allow to cool. Mix in flour a little at a time and stir. Shape the dough into balls and press them thin using floured hands. Prick with a fork and bake at 250 degrees for 10-12 minutes.