Tuesday, February 7, 2012

Oat Flatbread

De här går snabbt att laga och jag använde mig av kikärtsmjöl för att öka på proteinmängden. De är godast nygräddade med smör som smälter på brödet.

These are quick to make and I used chickpea flour to increase the protein content. They taste best freshly made with butter that melts on the bread.


Havretunnbröd

2,5 dl kokande vatten
1,5 dl rågflingor
1,5 dl havregryn
0,5-0,75 dl kikärtsmjöl / vetemjöl

Koka vatten och häll vattnet över grynen och saltet. Låt svalna. Blanda i mjöl lite i taget och rör om. Forma degen till bollar och platta ut dem tunna med hjälp av mjölade händer. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader ca 10-12 minuter.


Oat Flatbread

2,5 dl boiling water
1,5 dl rye flakes
1,5 dl oatmeal
0,5-0,75 dl chickpea flour / wheat flour

Boil water and pour water over the rye flakes, oatmeal and salt. Allow to cool. Mix in flour a little at a time and stir. Shape the dough into balls and press them thin using floured hands. Prick with a fork and bake at 250 degrees for 10-12 minutes.

17 comments:

  1. Havretunnbröd låter jättegott!! :)

    Hoppas du får en fortsatt fin Tisdag

    ReplyDelete
  2. wow intressant må ja säga,börjat en bättre livstil nu så protein behövs verkligen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Protein är bra att få i sig :)

      Delete
  3. Lät intressant och väldigt gott.

    Tack, jag kände en värmande vind komma när jag läste din kommentar :-) Ska strax promenera till jobbet, men idag är bara 6 minus så det är är ju inget ;-)

    Ha en härlig dag!
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Minus 6 är bra och kan kännas riktigt skönt! Kram

      Delete
  4. Åh gud, jag dör! Älskarälskarälskar havre, kan nästan äta havreflingor naturellt med sked, haha. Detta låter som ett bröd helt i min smak!

    ReplyDelete
  5. Låter spännande! Nybakat bröd med smältande smör är ju bland det godaste... och att de går snabbt att göra är ju också ett plus=)

    ReplyDelete
  6. Vi har verkligen fallit för att baka egna kex och liknande, så detta låter väldigt intressant!

    ReplyDelete