Att gömma en chokladgodis i kakorna ger en rolig överraskning när man biter i dem! Jag har använt mig av mintsmakande chokladknappar, men ta det du gillar. 

To hide a chocolate candy in your cookies gives a nice surprise when you bite in the cookie! I have used mint chocolate in these. 


Chokladfyllda kex

2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g osaltat smör, mjukt
4 msk strösocker
1 dl farinsocker
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl mörk choklad, bitar
chokladknappar, mint

Värm ugnen till 175 grader. I en skål, blanda ihop mjöl och bakpulver. Ställ åt sidan.Vispa smör, socker, farinsocker, salt och vaniljsocker i en skål. Tillsätt ägg och vispa tills blandningen är slät. Rör ner mjölblandningen tills allt kombineras. Blanda i choklad. Ställ degen i kylen i 20 minuter.
Ta upp i handen ca 1 msk deg. Placera en chokladknapp i mitten av degen och täck sedan med deg. Rulla till en boll. Placera på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i 10-12 minuter.


Chocolate filled Cookies

2 dl flour
0,5 tsp baking powder
100 g unsalted butter, softened
4 tbsp granulated sugar
1 dl brown sugar
0,25 tsp salt
1 tsp vanilla
1 egg
1 dl dark chocolate pieces
chocolate buttons, mint

Preheat oven to 175 degrees. In a bowl, mix together flour and baking powder. Set aside. Beat butter, sugar, brown sugar, salt and vanilla in a bowl. Add the egg and whisk until mixture is smooth. Stir in flour mixture until all is combined. Mix in chocolate. Place dough in refrigerator for 20 minutes.
Take about 1 tbsp dough and place a chocolate button in the center of the dough and then cover with the dough. Roll into a ball. Place on a parchment paper covered plate. Bake for 10-12 minutes.