En god gryta med indiska kryddor. Servera gärna naan till.

A delicious stew with Indian spices. Serve with naan.


Linsgryta

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
olivolja
1 cm färsk ingefära, riven
2 dl röda linser
2 tsk curry
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk senapsfrön
0,5 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk socker
salt
svartpeppar

Hacka lök och vitlök. Skär morötterna i halvmånar. Fräs lök, vitlök, senapsfrön, spiskummin, kanel och curry i en kastrull med lite olja. Tillsätt linser, morötter, tomatkross, socker, ingefära och vatten. Låt koka ca 20 minuter eller tills morötterna mjuknat. Tillsätt vatten om det behövs. Krydda med paprika, salt och peppar. Servera med ris / naan.


Lentil Stew

1 onion
1 clove garlic
2 carrots
olive oil
1 cm fresh ginger, grated
2 dl red lentils
2 tsp curry powder
2 tsp cumin
1 tsp cinnamon
1 tsp mustard seeds
0,5 tsp paprika
1 can of crushed tomatoes
2 dl water
1 tsp sugar
salt
black pepper

Chop the onion and garlic. Cut the carrots into half moons. Fry onion, garlic, mustard seeds, cumin, cinnamon and curry powder in a pan with little oil. Add the lentils, carrots, tomatoes, sugar, ginger and water. Let cook about 20 minutes or until carrots are soft. Add water if necessary. Season with pepper, salt and pepper. Serve with rice / naan.