Wednesday, February 1, 2012

Buckwheat Naan

Jag testade att göra naan med bovete och de blev riktigt goda!

I made naan with buckwheat and they turned out delicious!


Bovete-Naan

1,25 dl vetemjöl
1,25 dl bovetemjöl
0,75 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt eller crème fraiche
smält smör

Blanda alla ingredienser tillsammans. Överblanda inte. Klicka smeten på bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i 7-10 minuter tills ytan blir brunfläckig. Smörj bröden med smält smör och servera varma.


Buckwheat Naan

1,25 dl flour
1,25 dl buckwheat flour
0,75 tsp salt
1 tsp baking powder
1 dl milk
1 dl plain yogurt or crème fraiche
melted butter

Mix all ingredients together. Do not overmix. Click dough on parchment paper. Bake at 250 degrees for 7-10 minutes until the surface turns brown spotted. Grease the loaves with melted butter and serve warm.

25 comments:

  1. Spännande och nyttigt med bovete, det har jag inte testat tidigare! Ser jättefina ut, duktiga Hovkonditorn!

    ReplyDelete
  2. Very interesting, never heard of buckwheat naan. Heard of Russian buckwheat blinis - nice Indian Russian fusion:)

    ReplyDelete
  3. What a gorgeous naan! I've been playing around with buckwheat flour lately in my dutch recipes. I'm thinking I need to extend it out to Indian and give this a try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! I like to use buckwheat flour in different recipes :)

      Delete
  4. Har aldrig provat att baka med bovete. Ser väldans gott ut.

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och bovete ger en god nötig smak :)

      Delete
  5. jag tycker jag skriver samma sak jämt, men det ser så gott ut. Jag blir hungrig,fikasugen och baksugen varenda gång jag går in på din blogg. Du är en inspiratör av stora mått!
    //V

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Tack så mycket för dina ord, det värmer!

      Delete
  6. Vi som just börjat prova lite indiskt här hemma i vårt kök måste ju naturligtvis baka naanbröd också, det har vi inte tänkt på. Tack för påminnelsen!

    ReplyDelete
  7. Vad gott! Detta får nog läggas till favoriter så jag inte glömmer att testbaka :-)

    ReplyDelete
  8. Låter toppen! Jag försöker ofta att undvika att äta bara vetemjöl (säger jag och tänker tillbaka på pannkakorna jag åt för ett par timmar sedan...) så det här låter som en trevlig variant :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Ja, det är bra att variera sig med mjölsorterna!

      Delete
  9. Åh, naan är ju sååå gott! Förra veckan kom jag hem till nybakade naaan som yngsta dottern fixat till. Underbart! Kram och ha en fin kväll!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Javisst är det! Kul att komma hem till den härliga doften av nybakat! Kram

      Delete
  10. Spännande! Bovete äter jag en hel del, oftast groddat, men använder det sällan i mjölform, så tack för uppslag!

    ReplyDelete
  11. Hej lite sen kommentar kanske... Du råkar inte veta hur mycket smet man ska använda till varje bit samt hur många det blir ungefär?

    ReplyDelete