You can make a larger batch of these, freeze them and take out when needed. These are good eaten on their own or with soup.
Vegetariska piroger
2 dl mjölk
1,5 tsk torrjäst
50 g smör, mjukt
3-4 dl vetemjöl
3 dl bovete
1 tsk salt
Värm mjölken till 42 grader och blanda i
hälften av mjölet, torrjäst, salt och smör. Tillsätt mjöl efterhand tills du
har en mjuk deg som lossnar från skålens kanter. Låt jäsa övertäckt 1h.
Fyllning
2 dl soyakross
2 dl hett vatten
1-1,5 dl kokt ris
1 lök, hackad fint
senap
tomatpuré
chili
salt
peppar
basilika
paprika
Koka vatten och häll över soyakrosset.
Låt dra 5 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser. Kavla degen till
rundlar och fyll med soyafyllningen och vik över halva degen och nyp ihop.
Pensla med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Vegetarian Pies
2 dl milk
1,5 tsp dry yeast
50 g butter, soft
4 dl flour
3 dl buckwheat
1 tsp salt
Heat the milk to 42 degrees and mix in
half of the flour, dry yeast, salt and butter. Add flour gradually until you
have a soft dough that comes off the edges of the bowl. Let rise covered for 1
hour.
Filling
2 dl textured soy protein
2 dl hot water
1-1,5 dl cooked rice
1 onion, chopped finely
mustard
tomato paste
chili
salt
pepper
basil
paprika
Boil water and pour over the textured
soy protein. Let set for 5 minutes. Then mix in remaining ingredients. Roll
dough into circles and fill with the soy filling and fold over half the dough
and pinch. Brush with egg and bake at 200 degrees about 20 minutes.
13 Comments
Hej,
ReplyDeleteman brukar säga att man även äter med ögat, vad gäller din mat så är det så till 110%. Du får alltid till det så himla fint.
Ha en fin dag.
Kramar
Susanne: Tack, du gör mig så glad! Kram
ReplyDeleteDe där pirogerna ser goda ut och jag håller helt med föregående talare!
ReplyDeleteMoma: Tack snälla du!
ReplyDeleteVilka små raringar! De ser supergoda ut verkligen :)
ReplyDeleteHelena: Tack så mycket!
ReplyDeletedet där såg verkligen inte helt fel ut! Mums..
ReplyDeleteåh va sööööta dina blev,har själv också gjort mini piroger men dina blev så mycket finare och gott ser de också ut
ReplyDeleteesters hörna: Tack :)
ReplyDeleteSmulansbakblogg: Tack så mycket!!
Jättefina! Instämmer med de övriga om dina fina bilder!
ReplyDeleteJag brukar ha i blandade grönsaker i mina :)
Amy: Tack! Ja, grönsaker passar fint!
ReplyDeleteHur många portioner blir det på ett ungefär?
ReplyDeleteHej! Nu minns jag inte exakt, men runt 10-15 st. Mina var ganska stora.
Delete