Gör gärna en större sats, som du kan frysa in och ta fram när det behövs! Goda att äta som sådana eller med soppa.

You can make a larger batch of these, freeze them and take out when needed. These are good eaten on their own or with soup.


Vegetariska piroger

2 dl mjölk
1,5 tsk torrjäst
50 g smör, mjukt
3-4 dl vetemjöl
3 dl bovete
1 tsk salt

Värm mjölken till 42 grader och blanda i hälften av mjölet, torrjäst, salt och smör. Tillsätt mjöl efterhand tills du har en mjuk deg som lossnar från skålens kanter. Låt jäsa övertäckt 1h.

Fyllning
2 dl soyakross
2 dl hett vatten
1-1,5 dl kokt ris
1 lök, hackad fint
senap
tomatpuré
chili
salt
peppar
basilika
paprika

Koka vatten och häll över soyakrosset. Låt dra 5 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser. Kavla degen till rundlar och fyll med soyafyllningen och vik över halva degen och nyp ihop. Pensla med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter.


Vegetarian Pies

2 dl milk
1,5 tsp dry yeast
50 g butter, soft
4 dl flour
3 dl buckwheat
1 tsp salt

Heat the milk to 42 degrees and mix in half of the flour, dry yeast, salt and butter. Add flour gradually until you have a soft dough that comes off the edges of the bowl. Let rise covered for 1 hour.

Filling
2 dl textured soy protein
2 dl hot water
1-1,5 dl cooked rice
1 onion, chopped finely
mustard
tomato paste
chili
salt
pepper
basil
paprika

Boil water and pour over the textured soy protein. Let set for 5 minutes. Then mix in remaining ingredients. Roll dough into circles and fill with the soy filling and fold over half the dough and pinch. Brush with egg and bake at 200 degrees about 20 minutes.