En proteinrik maträtt med mycket goda smaker. Du får även mera protein om du serverar såsen med quinoa.

A protein rich dish with great flavors. You get even more protein if you serve the sauce with quinoa.


Tofu i jordnötssås

1 paket fast tofu, kuber
1 tomat, små bitar
halv paprika, små bitar
3 msk jordnötssmör
2 msk sojasås
1 msk vinäger
2 tsk hackad vitlök
2 tsk hackad ingefära
1 msk olja
0,5 tsk socker
salt
peppar
1-2 dl vatten

Gör en lös pasta på jordnötssmör, soja, vinäger, socker och lite vatten. I en stekpanna, värm oljan och tillsätt tofu. Stek lätt. Tillsätt tomat, paprika, hackad ingefära och vitlök och stek 5 minuter. Blanda i jordnötssmörpasta. Tillsätt ca 1 dl vatten och låt sjuda 5 minuter på mycket låg värme. Tillsätt 0,5-1 dl vatten och låt koka upp. Salta och peppra efter behov. Servera med ris/quinoa.


Tofu in Peanut Sauce

1 package firm tofu, cubes
1 tomato, small pieces
half pepper, small pieces
3 tbsp peanut butter
2 tbsp soy sauce
1 tbsp vinegar
2 tsp minced garlic
2 tsp chopped ginger
1 tbsp oil
0,5 tsp sugar
salt
pepper
1-2 dl water

Make a loose paste of peanut butter, soy sauce, vinegar, sugar and some water. In a skillet, heat oil and add tofu. Fry lightly. Add the tomato, bell pepper, chopped ginger and garlic and fry for 5 minutes. Mix in peanut butter paste. Add about 1 dl water and simmer for 5 minutes on very low heat. Add 0,5-1 dl water and bring to boil. Salt and pepper as needed. Serve with rice/quinoa.