Tuesday, January 3, 2012

Små ostpajer / Small Cheese Quiches

Idag packar vi kappsäckarna igen för att återvända till Singapore! Vi har haft en trevlig vistelse med våra nära och kära. Tiden har gått väldigt fort. Nu ligger snön på marken och den gör dagen ljusare. Till och med solen har tittat fram. Här får ni receptet på de små ostpajerna.

Today we pack our suitcases again to return to Singapore! We have had a pleasant stay with our loved ones. Time has gone by very quickly. Now there is snow on the ground and it makes the day brighter. Even the sun has been shining. Here you get the recipe for small cheese pie.


Ostpajer

Botten
2,5 dl grahamsmjöl
75 g smör
3/4 dl kvarg
salt

Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
valfritt pesto gouda, feta, mögelost

Sätt ugnen på 200C. Rör ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter eller i en muffinsplåt. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajbotten i ca 10 min. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll sedan den i de förgräddade pajskalen.  Grädda pajerna ca 20 minuter tills fyllningen stelnat och pajerna fått fin färg. Låt svalna. God att äta både ljummen och kall.


Cheese Quiches

Crust
2,5 dl graham flour
75 g butter
3/4 dl quark
salt

Filling
3 egg
2 dl cream
150 g grated cheese
0,5 tsp salt
pinch of black pepper
optional pesto gouda, feta cheese, gorgonzola

Stir together flour and butter to a breadcrumb consistency. Add the quark and work the dough quickly. Press the dough into a pie dish, about 24 cm in diameter. Prick with a fork. Bake for about 10 min.
Mix the ingredients for the filling and then pour it into the pre-baked shells. Bake the pies for 20 minutes until the filling has settled and pies are golden. Allow to cool. They are good to eat both warm and cold. 


15 comments:

  1. Intressant med kvarg i degen, och goda ser de ut!

    ReplyDelete
  2. Ser smarriga ut, önskar er en trevlig resa tillbaka kram!

    ReplyDelete
  3. Vilka små godingar! Trevlig resa!

    ReplyDelete
  4. Ah, i en muffinsplåt säger du? Låter som en god deg också, jag vill alltid ha grahamsmjöl i mina pajer, de blir mycket saftigare och godare då <3

    ReplyDelete
  5. Perfekta små drinktilltugg ju, sådana recept kan man aldrig få för många av:)

    Ha en bra resa.

    ReplyDelete
  6. The mini quiches look wonderful.

    ReplyDelete
  7. sånna brukar svärmor göra ibalnd. Mycket goda :)

    ReplyDelete
  8. Looks delicious, perfect for any get together! Happy New Year!

    ReplyDelete
  9. I want one (or two) of these right NOW! They look amazing! I will definitely file this one for a fun lunch or breakfast!

    ReplyDelete
  10. Ostpaj är gott det. Åt det häromdagen när jag lunchade ute.
    Ha en trevlig resa åter till Singapore.

    Kram

    ReplyDelete
  11. Matarkivet: Tack!

    Amy: Tack!

    Sofie: Tack :)

    Alexandra: Känns lite hälsosammre än vetemjöl!

    Mårtenssons kök: Ja, dessa passar bra som drinktilltugg!

    Pam: Thanks!

    Bullmamman: Javisst är de!

    Cajunlicious: Thanks!

    TCSF: :) Thanks!

    Susanne: Ja, det är det :) Tack!

    ReplyDelete
  12. Yum, småpajer kan jag inte få nog av!

    ReplyDelete