Panna Cotta means cooked cream and is an Italian dessert generally from the Northern Italian region of Piemonte. You can easily vary the taste with different flavors such as coconut, coffee, cocoa.

Panna Cotta betyder kokt grädde och är en italiensk dessert från den norditalienska regionen Piemonte. Man kan lätt variera smaken med olika smaksättningar som t.ex. kokos, kaffe, kakao.


Pannacotta

5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl gelesocker

säsongens bär, frukt eller sylt

Lägg vispgrädde och socker I en kastrull. Låt koka upp. Koka 30 sekunder och rör om. Ta av kastrullen från plattan. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Strö över sylt, bär eller frukt.


Pannacotta

5 dl whipping cream
1 teaspoon vanilla sugar
1 dl jelly sugar

seasonal berries, fruit or jam

Add whipping cream and sugar in a saucepan. Bring to the boil. Boil for 30 seconds and stir. Remove from the heat. Pour into serving glasses and set in refrigerator at least 2 hours so that it solidifies.