Friday, January 13, 2012

Kantarellsås / Chanterelle Sauce

Mamma hade kantareller i frysen och hon lagade en kantarellsås av dem, mums! Man kan äta såsen med kokt potatis eller som jag i tortilla. Tillsätt lite riven ost i tortillan och en sallad vid sidan om, så har du en välsmakande maträtt. Till såsen använde hon kantareller, lök, grädde, salt och peppar. Tack än en gång mamma!

Mom had chanterelles in the freezer and she made a chanterelle sauce of them, yummy! You can eat the sauce with boiled potatoes or stuff a tortilla with it. Add some grated cheese in the tortilla and a salad on the side, and you have a tasty dish. For the sauce she used chanterelles, onion, cream , salt and pepper. Thanks once again mom!



10 comments:

  1. kantareller är ju så gott. Tur att säsongen blivit längre (du hittade ju i julas) kanske kan jag få ihop till en soppa om jag går ut i skogen i helgen.
    Trevlig helg!
    //V

    ReplyDelete
  2. Vad härligt och lyxigt! Kantareller är ju så gott.

    Du, ja har en utmaning till dig. Kika in hos mig:-)

    trevlig helg!

    ReplyDelete
  3. Älskar allt som har med gula kantareller att göra! Svampsoppa, svamptoast eller bara smörstekt svamp, muuummmmmssss!

    Trevlig helg!
    Kram Malin

    ReplyDelete
  4. Ser jättegott ut, synd att jag inte tål kantareller längre :(
    Önskar dig en trevlig helg, kram!

    ReplyDelete
  5. This tortilla with the sauce looks so good, just lovely.

    ReplyDelete
  6. Lite annorlunda serverat, ser riktigt gott ut!

    ReplyDelete
  7. Veropenn: Ja faktiskt :) Glad helg!

    karin: Tack :)

    MrsSunshine: Tack, jag kikar in hos dig :)

    Malin: Ja, man kan laga mycket gott med dem! Kram

    Amy: Tack och trevlig helg!

    Lemon: Thanks!

    Mårtenssons kök: Ja, inte kanske det första man använder kantarellsås till :)

    ReplyDelete