Kex med smak av mandelmassa och körsbär, gott!

Biscuits with the taste of almond paste and cherries, yummy!


Körsbärskex

100 g smör, mjukt
1 dl socker
100 g mandelmassa, riven
1 ägg
2,5 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl körsbärssaft
200 g körsbär

Vispa smör, socker och mandelmassa. Tilsätt ägget. Blanda de torra ingredienserna och sila dem ner i smeten. Blanda i saften. Ställ degen kallt för en halv timme. Forma degen till bollar och tryck in i varje boll ett körsbär och täck med deg. Grädda i 200 grader ca 8 minuter.


Cherry Biscuits

100 g butter, softened
1 dl sugar
100 g almond paste, grated
1 egg
2,5 dl flour
1 cup potato flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla
0,5 dl cherry juice
200 g cherry

Beat butter, sugar and almond paste. Add the egg. Mix the dry ingredients and sift them into the batter. Mix in the juice. Put the dough in the refrigerator for half an hour. Shape the dough into balls and press into each ball a cherry and cover with dough. Bake at 200 degrees about 8 minutes.


Bakade även några kex med körsbär på toppen.
I also baked a few biscuits with the cherry on top.