Ett gott och annorlunda alternativ till kokad potatis.
A good and different alternative to cooked potatoes.
Brysselkål-potatiskroketter
200
g brysselkål
500
g potatis
salt
peppar
ägg
mjöl
ströbröd
salt
peppar
olja
till stekning
Skölj
brysselkålen och ta bort eventuella dåliga skal. Koka i vatten ca 8 minuter.
Ställ åt sidan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i vatten tills
mjuka. Mosa potatis och brysselkål med en gaffel och salta och peppra. Låt
svalna. Forma blandningen till kroketter och doppa varje krokett först i mjöl,
sedan ägg och till sist i ströbröd. Ställ i kylskåp för 30 minuter. Häll
rikligt med olja i en stekpanna och stek kroketterna tills de är gyllene bruna.
Servera genast.
Brussels
Sprouts-Potato Croquettes
200
g brussels sprouts
500
g potatoes
salt
pepper
egg
flour
breadcrumbs
salt
pepper
oil
for frying
Wash
brussels sprouts and remove any bad leaves. Boil in water for about 8 minutes.
Set aside. Peel and cut potatoes into smaller pieces. Boil in water until soft.
Mash the potatoes and brussels sprouts with a fork and add salt and pepper.
Allow to cool. Shape the mixture into croquettes, dip each croquet first in
flour, then egg and finally in breadcrumbs. Refrigerate for 30 minutes. Pour
plenty of oil in a frying pan and fry the croquettes until they are golden
brown. Serve immediately.
12 Comments
Kanske man ska testa någon gång :)
ReplyDeleteJag gillar inte bara brysselkål men man kanske ska ta och testa detta? Smakar det mycket brysselkål eller blir det mer potatissmak?
ReplyDeleteBullmamman: Ja, testa gärna!
ReplyDeleteAmy: Det smakar nog brysselkål, men inte lika starkt pga potatisen!
These sound unusual but nonetheless delicious.I'm curious as to how they taste. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteÅhåhå, jag som tycker om brysselkål så himla mycket! Måste testas, tack!
ReplyDeleteMen Gud, så spännande. Jag gillar brysselkål.
ReplyDeleteJösses så goda de verkar vara. Men hur fick du dem så fyrkantiga och precisa? Känns som att mina mest skulle likna amöbor av något slag ;-)
ReplyDeleteser magiskt fint ut!
ReplyDeleteÅåh, jag ÄLSKAR brysselkål! Du är så grym som kommer med recept som detta :D YUM!! Och jag håller med Åsa - HUR LYCKADES DU FÅ TILL DEM SÅ SNYGGT??
ReplyDeleteLåter spännande, och kul att göra något annat än bara potatis som tillbehör.
ReplyDeleteKram Malin
Mary: They taste really nice, the brussels sprouts does not taste that strong when you add potato!
ReplyDeletetina: Ja, testa gärna!
Erika: Tack!
Åsa: De var lätta att forma, inte lösa alls!
lovisa: tack :)
Alexandra: Tack, tack :) De var väldigt lätta att forma :)
Malin: Ja, precis, kram!
It's very easy to find out any matter on web as compared to books, as I found this article at this site.
ReplyDeleteHave a look at my web site great point
My site - payday loan