Ett gott och annorlunda alternativ till kokad potatis.

A good and different alternative to cooked potatoes.


Brysselkål-potatiskroketter

200 g brysselkål
500 g potatis
salt
peppar

ägg
mjöl
ströbröd
salt
peppar
olja till stekning

Skölj brysselkålen och ta bort eventuella dåliga skal. Koka i vatten ca 8 minuter. Ställ åt sidan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i vatten tills mjuka. Mosa potatis och brysselkål med en gaffel och salta och peppra. Låt svalna. Forma blandningen till kroketter och doppa varje krokett först i mjöl, sedan ägg och till sist i ströbröd. Ställ i kylskåp för 30 minuter. Häll rikligt med olja i en stekpanna och stek kroketterna tills de är gyllene bruna. Servera genast.


Brussels Sprouts-Potato Croquettes

200 g brussels sprouts
500 g potatoes
salt
pepper

egg
flour
breadcrumbs
salt
pepper
oil for frying

Wash brussels sprouts and remove any bad leaves. Boil in water for about 8 minutes. Set aside. Peel and cut potatoes into smaller pieces. Boil in water until soft. Mash the potatoes and brussels sprouts with a fork and add salt and pepper. Allow to cool. Shape the mixture into croquettes, dip each croquet first in flour, then egg and finally in breadcrumbs. Refrigerate for 30 minutes. Pour plenty of oil in a frying pan and fry the croquettes until they are golden brown. Serve immediately.