Saturday, January 7, 2012

Brussels Sprouts-Potato Croquettes

Ett gott och annorlunda alternativ till kokad potatis.

A good and different alternative to cooked potatoes.


Brysselkål-potatiskroketter

200 g brysselkål
500 g potatis
salt
peppar

ägg
mjöl
ströbröd
salt
peppar
olja till stekning

Skölj brysselkålen och ta bort eventuella dåliga skal. Koka i vatten ca 8 minuter. Ställ åt sidan. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i vatten tills mjuka. Mosa potatis och brysselkål med en gaffel och salta och peppra. Låt svalna. Forma blandningen till kroketter och doppa varje krokett först i mjöl, sedan ägg och till sist i ströbröd. Ställ i kylskåp för 30 minuter. Häll rikligt med olja i en stekpanna och stek kroketterna tills de är gyllene bruna. Servera genast.


Brussels Sprouts-Potato Croquettes

200 g brussels sprouts
500 g potatoes
salt
pepper

egg
flour
breadcrumbs
salt
pepper
oil for frying

Wash brussels sprouts and remove any bad leaves. Boil in water for about 8 minutes. Set aside. Peel and cut potatoes into smaller pieces. Boil in water until soft. Mash the potatoes and brussels sprouts with a fork and add salt and pepper. Allow to cool. Shape the mixture into croquettes, dip each croquet first in flour, then egg and finally in breadcrumbs. Refrigerate for 30 minutes. Pour plenty of oil in a frying pan and fry the croquettes until they are golden brown. Serve immediately.

12 comments:

  1. Kanske man ska testa någon gång :)

    ReplyDelete
  2. Jag gillar inte bara brysselkål men man kanske ska ta och testa detta? Smakar det mycket brysselkål eller blir det mer potatissmak?

    ReplyDelete
  3. Bullmamman: Ja, testa gärna!

    Amy: Det smakar nog brysselkål, men inte lika starkt pga potatisen!

    ReplyDelete
  4. These sound unusual but nonetheless delicious.I'm curious as to how they taste. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  5. Åhåhå, jag som tycker om brysselkål så himla mycket! Måste testas, tack!

    ReplyDelete
  6. Men Gud, så spännande. Jag gillar brysselkål.

    ReplyDelete
  7. Jösses så goda de verkar vara. Men hur fick du dem så fyrkantiga och precisa? Känns som att mina mest skulle likna amöbor av något slag ;-)

    ReplyDelete
  8. Ååh, jag ÄLSKAR brysselkål! Du är så grym som kommer med recept som detta :D YUM!! Och jag håller med Åsa - HUR LYCKADES DU FÅ TILL DEM SÅ SNYGGT??

    ReplyDelete
  9. Låter spännande, och kul att göra något annat än bara potatis som tillbehör.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  10. Mary: They taste really nice, the brussels sprouts does not taste that strong when you add potato!

    tina: Ja, testa gärna!

    Erika: Tack!

    Åsa: De var lätta att forma, inte lösa alls!

    lovisa: tack :)

    Alexandra: Tack, tack :) De var väldigt lätta att forma :)

    Malin: Ja, precis, kram!

    ReplyDelete
  11. It's very easy to find out any matter on web as compared to books, as I found this article at this site.

    Have a look at my web site great point
    My site - payday loan

    ReplyDelete